Ο καλοκαιρινός ήλιος είναι από τα πιο όμορφα πράγματα που συνοδεύουν αυτή την εποχή και η αίσθηση του πάνω στο σώμα μας που λιάζεται στην ξαπλώστρα ή στην άμμο, σηματοδοτεί πως έχει ξεκινήσει εκείνο το διάστημα που λατρεύουμε.
Όμως, όπως γνωρίζουμε πολύ καλά όλες μας, κρύβει και αρκετούς κινδύνους, με το κάψιμο να είναι ενδεχομένως ο πιο light από αυτούς.
Ανάμεσα σε όσα έχουμε ακούσει και διαβάσει, υπάρχουν αρκετές θεωρίας που ισορροπούν στην αλήθεια και τον μύθο και σήμερα θα διαλευκάνουμε το τοπίο…
Ποιοι είναι, λοιπόν, οι μύθοι που πρέπει να σταματήσεις επιτέλους να πιστεύεις;
Ο δείκτης προστασίας παίζει τον σημαντικότερο ρόλο
Το ότι έχει επικρατήσει αυτή η λογική με τον δείκτη προστασίας, οφείλεται στην έλλειψη γνώσεων που έχουμε για τα αντηλιακά.
Ο δείκτης προστασίας, δεν σου λέει πόσο θα σε προστατέψει από τον ήλιο, αλλά πόση ώρα θα σε προστατέψει και πόση ώρα θα διαρκέσει αυτό. Για παράδειγμα, όταν βλέπεις SPF 30, σημαίνει πως είσαι ασφαλής για τα επόμενα 30 λεπτά.
Ο τύπος του αντηλιακού έχει σημασία
Φυσικά και δεν παίζει κανένα ρόλο, αφού μπορείς να εφαρμόσεις ό,τι σε βολεύει, από το κλασσικό σε μορφή κρέμας μέχρι spray.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το περσινό σου
Για να καταλάβεις το αν είναι αλήθεια ή μύθος το συγκεκριμένο fact, σκέψου πως ένα περσινό αντηλιακό, έχει την ίδια ισχύ με ένα ληγμένο γάλα.
Βάζουμε αντηλιακό μόλις πηγαίνουμε στην παραλία
Θεωρούμε πως η χρήση αντηλιακού γίνεται με το που κάτσουμε στην ξαπλώστρα μας. Μέγα λάθος!
Το αντηλιακό πρέπει να τοποθετείται πριν πας στη θάλασσα, αφού το σώμα χρειάζεται μισή ώρα τουλάχιστον για να το απορροφήσει.
πηγή: belikeyou.gr