Πολυκατάστημα έγινε το εμβληματικό κτίριο της Γλυφάδας που μέχρι και το 2007 στέγαζε τον κινηματογράφο «ΑΝΝΑ ΝΤΟΡ».
Ο κινηματογράφος έκλεισε λίγο μετά την έλευση της νέας χιλιετίας και το 2016 κυκλοφόρησαν έντονα κάποιες φήμες πως η Odeon θα αγόρασε το ακίνητο και θα το λειτουργούσε ξανά. Στη συνέχεια, έγινε γνωστό πως θα λειτουργούσε ως εμπορικό κέντρο, όμως και αυτό το σχέδιο δεν έγινε πραγματικότητα.
Έντεκα χρόνια μετά το οριστικό λουκέτο του κινηματογράφου, το κτίριο αποκτά ξανά ζωή και θα λειτουργήσει ως πολυκατάστημα.
Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει από τις αρχές του καλοκαιριού και σε λίγες εβδομάδες αναμένεται το «Hall of Brands» να ανοίξει τις πόρτες του. Μία νέα εποχή για το γωνιακό κτίριο των οδών Γιαννιτσοπούλου και Αρτέμιδος, ετοιμάζεται να αρχίσει.
Άννα Ντορ, η ιστορία του θρυλικού σινεμά των νοτίων
Άννα Ντορ σημαίνει “σινεμά”. Και “παλιά”. Και “κέντρο Γλυφάδας”. Ένα τρανταχτό σημείο αναφορά στον χωροχρόνο. Λες Άννα Ντορ και αναφέρεσαι στη δεκαετία του ’80 και του ’90, όταν αυτός ήταν και ο μοναδικός κινηματογράφος που είχε απομείνει στα Νότια Προάστια. Λες “Άννα Ντορ” και αναφέρεσαι στην πολύβουη Πλατεία Εσπερίδων, στα Queen, στο “Μικρό”, στην Κύπρου, στη Γιαννιτσοπούλου.
Το όνομα Άννα Ντορ προέρχεται από τις κόρες του παλιού ιδιοκτήτη, Μαριάννα και Ντόρα. Ενωμένα, Άννα Ντορ. Αλλά αν είσαι παλιός Γλυφαδιώτης, το ξέρεις ήδη αυτό.
Το Άννα Ντορ ξεκίνησε τη λειτουργία του τη δεκαετία του ‘60. Τα τέλη του 1980 είχε αρχίζει να χάνει τη δόξα του και να μην παρουσιάζει κάποια εξέλιξη. Δεν παίζονταν νέες ταινίες και ο κινηματογράφος είχε μεγάλη ανάγκη για μια ανανέωση. Τότε ήταν που τα ηνία του σινεμά ανέλαβε η οικογένεια Σπυράκου.
Μέχρι τα μέσα του 1990 το Άννα Ντορ, ανανεωμένο και ανακαινισμένο, υπό τη νέα διεύθυνση, κατάφερε να επανακτήσει τις παλιές και καλές του δόξες. Το θερινό σινεμά του Άννα Ντορ ήταν must για την διασκέδαση της εποχής. Είχε πάρα πολύ κόσμο. Ο κήπος με τα γιασεμί γέμιζε τα καλοκαιρινά βράδια, ενώ το μπαρ σέρβιρε συνεχώς γρανίτες, hot dog και popcorn….
πηγές: alimosonline.gr, nou-pou.gr