Φτιάξτε την πιο χριστουγεννιάτικη τριώροφη τούρτα με αφράτα παντεσπάνια και σοκολατένια δεντράκια!
Για τα παντεσπάνια
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, αλάτι, το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και χτυπάμε καλά με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα, για 3-4 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν στο μείγμα. Με μία μαρίζ παίρνουμε το μείγμα από τα τοιχώματα και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, το πράσινο χρώμα και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε 3 φόρμες 20 εκ. που τις έχουμε βουτυροαλευρώσει.
- Ψήνουμε για 40 λεπτά.
Για τα δεντράκια
- Βάζουμε στη λιωμένη λευκή κουβερτούρα το πράσινο χρώμα και ανακατεύουμε.
- Σε ένα ταψί, στρώνουμε λαδόκολλα και βάζουμε ένα ξυλάκι για σουβλάκι.
- Μεταφέρουμε τη κουβερτούρα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και σχεδιάζουμε δεντράκια πάνω στο ξυλάκι.
- Πασπαλίζουμε με τα χρωματιστά sprinkles και το ινδοκάρυδο.
Για το frosting
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, την άχνη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα από το λεμόνι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Για τη σύνθεση
- Στην πιατέλα σερβιρίσματος βάζουμε λίγο από το frosting για να κολλήσει το παντεσπάνι.
- Βάζουμε το ένα παντεσπάνι και απλώνουμε το ¼ του frosting με ένα κουτάλι.
- Βάζουμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι και απλώνουμε το επόμενο ¼ από το frosting.
- Προσθέτουμε το τρίτο παντεσπάνι, βάζουμε όλο το frosting και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια. Φροντίζουμε να καλύψουμε την τούρτα και περιμετρικά.
- Διακοσμούμε με τα δεντράκια, πασπαλίζουμε με το ινδοκάρυδο και σερβίρουμε.