Αν είσαι λάτρης των μπισκότων αυτή η συνταγή με κολοκύθα θα σε ξετρελάνει.
Η εμμονή όλων μας με τη φθινοπωρινή γεύση εμφανίζεται πλήρως σε αυτά τα ζαχαρένια μπισκότα κολοκύθας. Όπου η γεύση αυξάνεται όταν εκτός από την κολοκύθα προστεθεί και το μπαχαρικό κολοκύθας. Αν σου αρέσει όσους ένα αφράτο, κέικ μπισκότο αυτά τα μπισκότα θα σε ξετρελάνουν.
Το κλειδί για το ψήσιμο είναι να αφήσεις τη ζύμη τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο ώστε να σφίξει αρκετά για να μπορέσει να φουσκώσει καλά στο φούρνο και να παραμένει τρυφερή. Τα μπισκότα-κέικ από ένα μαστιχωτό μπισκότο έχουν λίγη περισσότερη υγρασία (από το αυγό ή την κολοκύθα) και μαγειρική σόδα από τα μαστιχωμένα μπισκότα. Το επιπλέον μυστικό κρύβεται στο μπαχαρικό της κολοκύθας που δεν είναι άλλο από ένα ζεστό και αρωματικό μείγμα από κανέλα, τζίντζερ, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι και γαρύφαλλο.
Συστατικά
Για τα μπισκότα:
2 1/2 φλυτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κ.γ. μπαχαρικό κολοκυθόπιτας
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
1 1/4 φλυτζ. κρυσταλλική ζάχαρη
3/4 φλυτζ. ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
1/2 φλυτζ. πουρέ κολοκύθας
1 μεγάλο αυγό
1 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το γλάσο:
2 1/2 φλυτζ. ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. πουρέ κολοκύθας
1/4 κ.γ. μπαχαρικό κολοκυθόπιτας
2 κ.σ. νερό
Οδηγίες
Για τα μπισκότα:
Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάμε ελαφρά το αλεύρι, το μπαχαρικό της κολοκύθας, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Αφήνουμεστην άκρη. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη και το βούτυρο σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν ελαφριά και αφράτα, περίπου 3 λεπτά. Χτυπάμε τον πουρέ κολοκύθας, το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ενωθούν καλά, περίπου 1 λεπτό. Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν τα στεγνά υλικά, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Καλύπτουμε και κρυώνουμε τη ζύμη για τουλάχιστον 2 ώρες ή έως και 2 ημέρες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C. Στρώνουμε δύο φύλλα λαδόκολλα. Κόβουμε τη ζύμη σε μπαλάκια, περίπου 2 κουταλιές της σούπας το καθένα, και τοποθετούμε τα μπαλάκια ζύμης σε απόσταση τουλάχιστον 5 εκατοστών μεταξύ τους στα φύλλα ψησίματος. Ψήνουμε μέχρι να φουσκώσουν τα μπισκότα και να ροδίσουν ελαφρά γύρω από τις άκρες, 11 με 12 λεπτά. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν στα ταψί για 3 λεπτά. (Τα μπισκότα θα πέσουν ελαφρώς καθώς κρυώνουν). Τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς, περίπου 30 λεπτά.
Για το γλάσο:
Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπάμε ελαφρά τη ζάχαρη άχνη, τον πουρέ κολοκύθας, το μπαχαρικό της κολοκυθόπιτας και το νερό μέχρι να ενωθούν πλήρως. Ρίχνουμε με ένα κουτάλι περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού γλάσο στην κορυφή κάθε μπισκότου και απλώνουμε να καλύψει την κορυφή. Αφήνουμε τα μπισκότα να κάτσουν για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να σκληρύνει το γλάσο.
πηγή: theissue.gr