Ο ενθουσιώδης της αστροφωτογραφίας Andrew McCarthy εξήγαγε δεδομένα χρωμάτων (color data) από 150.000 φωτογραφίες του φεγγαριού για να δημιουργήσει μια βελτιωμένη εικόνα που δείχνει όλες τις διαφορετικές αποχρώσεις στην επιφάνειά του, απομεινάρια από τις προσκρούσεις διαφορετικών ορυκτών.
“Το χρώμα ήταν ήδη στην εικόνα, κρυμμένο πίσω από την λάμψη της λευκαύγειας του φεγγαριού, και αντιπροσωπεύει το μεταλλικό περιεχόμενο του φεγγαριού μας. Ενώ οι προηγούμενες εικόνες μου έδειξαν την λεπτομέρεια που θα μπορούσαμε να δούμε αν τα μάτια μας ήταν οξύτερα, αυτή δείχνει τι θα μπορούσε να φανεί στο φεγγάρι αν τα μάτια και ο εγκέφαλός μας ήταν πολύ πιο ευαίσθητα στο χρώμα”, λέει ο McCarthy. “Τα μπλε υποδηλώνουν την υψηλή περιεκτικότητα σε τιτάνιο και τα πορτοκάλι τη χαμηλή περιεκτικότητα σε τιτάνιο στον βασάλτη.”
Αφού τράβηξε 142.000 φωτογραφίες με μια ZWO ASI224MC έγχρωμη κάμερα αστρονομίας, 2.000 με μια Sony a7 II full-frame mirrorless και εκατοντάδες με με έναν φακό 300mmm σε ένα τηλεσκόπιο Orion XT10, τις στάκαρε και τις ένωσε στο AutoStakkert! και το Photoshop.
πηγή: 3otiko.blogspot.com