Ο Αλιμος, η Γλυφάδα και η Βούλα είναι ανάμεσα στις περιοχές που διοργανώνονται τα “Κορωνοπάρτι”, ο τρόπος που έχουν βρει, οι νέοι κυρίως, ως εναλλακτική διασκέδαση εν μέσω απαγορευτικών μέτρων που εφαρμόζονται για βα εμποδίσουν την εξάπλωση του Κορωνοϊού.
Τα «κορωνοπάρτι» στην πρωτεύουσα κυρίως είναι ο νέος μεγάλος «πονοκέφαλος» της ΕΛΑΣ, η οποία διενεργεί εκτεταμένες έρευνες στα social media προκειμένου να εντοπίζει τον τόπο διοργάνωσης των “Κορωνοπάρτι” και να επεμβαίνει.
Την ίδια ώρα η Πολιτεία και οι ειδικοί τονίζουν με κάθε τρόπο την ανάγκη τήρησης αποστάσεων και αποφυγής συγχρωτισμού προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.
Οι συστάσεις αυτές όμως βρίσκουν κάποια κλειστά αυτιά καθώς δεκάδες άτομα στριμώχνονται σε διαμερίσματα και σπίτια.
Ανάμεσα στις περιοχές που παρατηρείται το φαινόμενο σύμφωνα με την αστυνομία είναι και οι περιοχές των Νοτίων Προαστίων Αλιμος, Γλυφάδα και Βούλα.
Οπως ανέφερε στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων κος Καλλιακμάνης, οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν τις επικείμενες διοργανώσεις “ξεσκονίζοντας” το viber γιατί μέσω αυτού στέλνονται συνήθως οι προσκλήσεις για τα “Κορωνοπάρτι”.
Η Μέθοδος
Η μέθοδος που ακολουθείται είναι συνήθως η εξής:
Ο διοργανωτής αναζητά στις περιοχές που τον ενδιαφέρουν κάποιο σπίτι (συνήθως άδειο) που να μπορεί να φιλοξενήσει ένα τέτοιο “Κορωνοπάρτι”.
Οταν αυτό βρεθεί κάνει γνωστό μέσω του viber την διοργάνωση του Πάρτι και αρχίζει να λαμβάνει τις συμμετοχές από τους ενδιαφερόμενους.
Ολα αυτά φυσικά με αμοιβή.
Ο κος Κακλιαμανάκης είπε ακόμα ότι οι αστυνομικοί συνήθως καλούνται να επέμβουν από περίοικους, ενώ επεσήμανε το γεγονός ότι αυτά τα πάρτι επισύρουν μέχρι και αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα (στην περίπτωση που κάποιος είναι ασυμπτωματικός, το γνωρίζει και παρ’ όλα αυτά πηγαίνει στο πάρτι).