Διαφημιστείτε εδώ

Μια παρέα Ελλήνων φοιτητών βάζει τέλος στις ουρές αναμονής

Έφτιαξαν μια εφαρμογή στο κινητό που σε ενημερώνει για την ουρά που θα αντικρίσεις στις υπηρεσίες

Timejack: H εφαρμογή Ελλήνων φοιτητών στο κινητό που σε ενημερώνει για τις ουρές και την ώρα αναμονής στις υπηρεσίες

Oι ατελείωτες ουρές στις υπηρεσίες έχουν καταλήξει να αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητας των Ελλήνων σαν κάτι αναπόφευκτο, αφού πλέον το υποψιάζονται και ξεκινούν χάραμα για να προλάβουν θέση μπροστά στο γκισέ. Άλλοι πάλι παίρνουν άδεια ακόμη κι από τις δουλειές τους για να μη ρισκάρουν τη καθυστέρηση από την πολύωρη αναμονή. Αυτό το πρόβλημα όμως υπόσχεται να λύσει μια παρέα αποφοίτων του ΕΚΠΑ και του Πολυτεχνείου καθώς δημιούργησαν το Timejack.

Πρόκειται για ένα Progressive Web App (PWA) που βοηθά τους πολίτες να αποφεύγουν τις ουρές αναμονής σχεδόν σε κάθε περίσταση, από την συναυλία, στο ΙΚΑ, στην ιατρική κλινική, στα εκδοτήρια, στα μουσεία κτλ. Οι δημιουργοί του, Γιάννης Πάχος, Αναστάσης Μπλέτσης, Πέτρος Δημητρακόπουλος και Κωνσταντίνος Τσιλιβαράκος εξηγούν στην ATHENS VOICE πώς γεννήθηκε η ιδέα.


Aλέξανδρος Πάχος, Χρήστος Μπαρμπούτσης, Πέτρος Δημητρακόπουλος, Αναστάσιος Μπλέτσης

«Το Timejack προέκυψε μέσα από το EU-XCEL, έναν Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό στον οποίο η ομάδα μας ανέπτυξε αρχικά μια εφαρμογή η οποία είχε σαν στόχο να επιλύσει το πρόβλημα των ουρών αναμονής σε όλα τα λουνα παρκ της Ευρώπης. Αφού κατακτήσαμε το 1ο βραβείο και καταφέραμε να τεστάρουμε την εφαρμογή στο Allou Fun Park, ήρθαμε σε επαφή με επιχειρηματικούς συμβούλους και από το feedback που πήραμε, διαπιστώσαμε πως η αγορά ψάχνει κάτι πιο καθολικό» εξηγούν τα παιδιά.

Με ποιον τρόπο ακριβώς όμως λειτουργεί το timejack; Η χρήση της εφαρμογής είναι πολύ εύκολη καθώς σύμφωνα με τα παιδιά ο χρήστης δεν έχει παρά να ακολουθήσει μερικά απλά βήματα όπως να επισκεφθεί το timejack.gr και να εγγραφεί δωρεάν. Έπειτα επιλέγει την επιχείρηση/Δήμο που επιθυμεί και βλέπει το μέσο χρόνο αναμονής για εκείνη τη στιγμή ενώ επιλέγοντας στη συνέχεια “Join Queue” ενημερώνεται για το πότε ακριβώς είναι η σειρά του. Στο τέλος πρέπει απλά να προσέρθει μέσα στο χρόνο που θα του έχει δοθεί από την εφαρμογή και εξυπηρετείται χωρίς ουρά. Σε περίπτωση που χρειάζεστε περισσότερο χρόνο δίνεται η δυνατότητα να μεταβεί σε μια θέση (ψηφιακή) στην ουρά πιο μετά.

 

Για παράδειγμα αυτή τη στιγμή, η Timejack συνεργάζεται με τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, όπου η εφαρμογή λειτουργεί πιλοτικά στην υπηρεσία του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) και είναι άμεσα διαθέσιμη όλες τις μέρες και ώρες λειτουργίας του ΤΑΠ μέχρι το καλοκαίρι. Οι συνεργάτες του Timejack είναι οι δημόσιες υπηρεσίες/Δήμοι και οι επιχειρήσεις συνεπώς τα έσοδα του προέρχονται κυρίως από τις επιχειρήσεις με βάση ένα subscription fee αλλά και με ένα μικρό κόστος επι των χρηστών που εξυπηρετούνται καθημερινά στους χώρους τους.

«Οι αντιδράσεις που έχουμε λάβει μέχρι στιγμής είναι πολύ ενθαρρυντικές και μας έχουν βοηθήσει να βελτιώσουμε την εφαρμογή, κάτι που είναι πολύ σημαντικό στα πρώτα βήματα κάθε startup γι’ αυτό και ετοιμαζόμαστε να το υλοποιήσουμε και σε μια ακόμη υπηρεσία του ίδιου Δήμου και είμαστε σε συζητήσεις με διάφορες άλλες εταιρίες και Δήμους για πιθανή συνεργασία. Σκοπεύουμε να εστιάσουμε αρκετά στο marketing και την προώθηση της εφαρμογής ενώ ευελπιστούμε οτι μέχρι τον Σεπτέμβρη θα έχουμε τουλάχιστον 2 ακόμα εγγεγραμμένες επιχειρήσεις ή Δήμους στην πλατφόρμα μας, καθώς και μερικές εκατοντάδες χρήστες» μας λέει ο Αναστάσης, ο product manager του Timejack.

Kατά πόσο εύκολο όμως είναι για ένα νέο άτομο να ασχοληθεί με την επιχειρηματικότητα στην ελληνική πραγματικότητα όπως είναι διαμορφωμένη σήμερα ή να φτιάξει τη δική του startup ή εφαρμογή; Σύμφωνα με την ομάδα του Τimejack, το να ασχοληθεί κάποιος με την επιχειρηματικότητα και δη στην ελληνική πραγματικότητα ακούγεται δυσοίωνο, αλλά στην πράξη τα τελευταία χρόνια τα πράγματα έχουν γίνει πιο εύκολα για όλους τους νέους που έχουν την όρεξη να το κάνουν.

«Τα πανεπιστήμια έχουν οργανώσει τις κατάλληλες δομές ώστε να στηρίζουν τους νέους ανθρώπους στα πρώτα τους βήματα, οι επιχειρήσεις έχουν ανοίξει τις πόρτες τους δημιουργώντας τους δικούς τους διαγωνισμούς και το οικοσύστημα των startups έχει οργανωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Μία ακόμη πολύ σημαντική ευκαιρία για όσους προσπαθούν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά τελευταία στη χώρα μας είναι και τα επενδυτικά κεφάλαια που δίνονται από το EquiFund, και στηρίζουν πολλές νεοφυείς αλλά και υφιστάμενες επιχειρήσεις να αναπτυχθούν τόσο εντός της Ελλάδας όσο και εκτός των συνόρων αυτής».

Τέλος στις ουρές αναμονής!

Το  Timejack είναι μια εύκολη εφαρμογή διαχείρισης ουρών αναμονής, που σας βοηθά να αποφύγετε τις άσκοπες καθυστερήσεις.

πηγή: Κατερίνα Καμπόσου / athensvoice.gr

Exit mobile version