ΥΛΙΚΑ
Για το μπράουνι:
200 γρ. βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
230 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ μαλακή καστανή ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
1 ½ κουταλιά ελαιόλαδο
2 βανίλιες
135 γρ. αλεύρι φαρίνα
90 γρ. κακάο
½ κουταλάκι μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι μπέικινγκ πάουντερ
½ κουταλάκι αλάτι
700 ml-1 λίτρο παγωτό της επιλογής σας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θα χρειαστείτε δύο ταψάκια 20 χ 30 εκ. (τα αλουμινένια μιας χρήσεως είναι ιδιαίτερα βολικά). Καλύψτε τη βάση και τα τοιχώματα με αντικολλητικό χαρτί.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα.
Χτυπάτε πολύ καλά το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη. Προσθέτετε τα αυγά ένα-ένα χτυπώντας πολύ καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και τη βανίλια.
Σε ένα άλλο μπολ, αναμειγνύετε όλα τα στεγνά υλικά. Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε τα στεγνά υλικά στον κάδο σε δύο δόσεις. Χτυπάτε μέχρι να αναμειχθούν.
Απλώνετε το μίγμα στα δύο ταψάκια και μεταφέρετε στον φούρνο. Ψήνετε για 18-20 λεπτά. Θέλετε το μπράουνι να μην είναι στεγνό.
Αφήνετε το μπράουνι να κρυώσει εντελώς στο ταψί του. Βάζετε πάνω από το ένα μπράουνι παγωτό της επιλογής σας (εγώ χρησιμοποίησα παγωτό καραμέλα}. Βάζετε από πάνω το άλλο μπράουνι και πατάτε ελαφρά με τις παλάμες σας να κολλήσει. Καλύπτετε με αντικολλητικό χαρτί και μεταφέρετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 12 ώρες. Όταν παγώσει, κόβετε σε τετράγωνα ή ορθογώνια.
πηγή: xrysessyntages.com