Φτωχότερη έγινε την Πέμπτη (10/1) η οικογένεια του Πανιωνίου. Έφυγε από τη ζωή ο παλαιός ποδοσφαιριστής και προπονητής Γιάννης Σκορδίλης. Ήταν μέλος της ομάδας που επανασυστάθηκε το 1940, διεθνής και αγωνίσθηκε στην ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα Αθηνών το 1951. Ξεκίνησε ως αθλητής στίβου, ενώ αγωνίστηκε και στις ομάδες μπάσκετ και βόλεϊ του συλλόγου.
Ο Γιάννης Σκορδίλης γεννήθηκε το 1926. Στον Πανιώνιο εντάχθηκε το 1938 ως αθλητής στίβου. Είχε τις πρώτες διακρίσεις του σε ημερίδα που διοργάνωσε ο σύλλογος στις 27 Οκτωβρίου 1940, στο νεόδμητο τότε Στάδιο της Νέας Σμύρνης, στο οποίο μόλις είχε μετακομίσει. Πρώτευσε στα 60 μ. και στο άλμα εις μήκος παμπαίδων. Στην καριέρα του στο στίβο πέτυχε 11» στα 100 μ., αγγίζοντας το πανελλήνιο ρεκόρ, ενώ με τους Στάικο, Στρατάκο και Πετροπουλάκη πέτυχαν πανελλήνιο ρεκόρ στη σκυταλοδρομία 4Χ400 μ. Επίσης, είχε ρεκόρ 6,60 στο μήκος και 1,65 στο ύψος.
Ως ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν στην επίθεση, ως ακραίος. Διακρινόταν για την ταχύτητα στα μαρκαρίσματα των αντιπάλων, το δυνατό σουτ και το εύκολο σκοράρισμα. Στον Πανιώνιο εντάχθηκε το 1943, έπειτα από ένα φιλικό παιχνίδι της Β΄ ομάδας του Πανιωνίου με το 6ο Γυμνάσιο Αθηνών στο οποίο φοιτούσε, προερχόμενος από την Πράσινη Θύελλα Κουκακίου. Στον αγώνα αυτό το σχολείο του κέρδισε με 9-2 και ο ίδιος πέτυχε οκτώ γκολ. Έπαιξε στην πρώτη μεταπολεμική ομάδα του Πανιώνιου μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’50. Ήταν μέλος της ομάδας του Πανιωνίου, η οποία το 1950-51 πήρε το πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Αθηνών και αναδείχθηκε δευτεραθλήτρια Ελλάδος, πίσω από τον Ολυμπιακό.
Επίσης, αγωνίστηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος το 1952, πάντα με τον Πανιώνιο. Αφού απέκλεισαν τον Εθνικό με 2-2, 3-2 και τη Δόξα Δράμας με 2-2, 2-1, ηττήθηκαν στον τελικό από τον Ολυμπιακό. Ο πρώτος αγώνας έληξε ισόπαλος 2-2, μιας και οι ερυθρόλευκοι ισοφάρισαν στο 90΄. Στον επαναληπτικό ο Πανιώνιος ηττήθηκε με 2-0.
Οι καλές εμφανίσεις του προκάλεσαν το ενδιαφέρον των ομάδων του ΠΟΚ αλλά εκείνος αρνιόταν να μεταγραφεί. Πιο πιεστική ήταν η ΑΕΚ, με παίκτες της οποίας, όπως ο Μαρόπουλος, είχε φιλίες. Όμως, όταν του μιλούσαν για μεταγραφή, εκείνος απαντούσε: «Ο Πανιώνιος είναι η οικογένειά μου. Αν θέλετε να μείνουμε φίλοι μη μου ξαναπείτε για μεταγραφή».
Αγωνίστηκε δύο φορές με την εθνική ομάδα και τις δύο εναντίον της Τουρκίας. Μαζί με τους Πεντζαρόπουλο και Τσολιά ήταν οι πρώτοι διεθνείς ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου. Η πρώτη συμμετοχή του ήταν στις 28/11/1948 σε εκτός έδρας φιλικό αγώνα στην Κωνσταντινούπολη, στον οποίο η Ελλάδα ηττήθηκε με 1-2. Η δεύτερη και τελευταία διεθνής συμμετοχή του ήταν στις 16/5/1949 στην Αθήνα για το Κύπελλο Φιλίας Ανατολικής Μεσογείου. Και πάλι η Ελλάδα ηττήθηκε με 1-2. Επίσης, αγωνίστηκε σε άλλα δύο ματς στα οποία η εθνική ομάδα παρουσιάστηκε ως Μικτή Επιλέκτων: με την Τουρκία στις 1/12/1948 (σκορ 2-1) και με την Αίγυπτο στις 28/11/1951 (σκορ 2-2).
Σταμάτησε να αγωνίζεται το 1958
Μετά το τέλος της αγωνιστικής του σταδιοδρομίας φοίτησε σε σχολές προπονητών στην Αγγλία και στη Γαλλία με έξοδα του Πανιωνίου. Επιστρέφοντας εργάστηκε ως προπονητής στον Πανιώνιο στα μέσα της δεκαετία του ’60. Μάλιστα ήταν ο προπονητής της ομάδας στην πρώτη ευρωπαϊκή συμμετοχή της, το 1964-65, στο Κύπελλο Ράπαν.
Δεν έφυγε ποτέ από τις τάξεις του συλλόγου, τον οποίο υπηρέτησε από διάφορα πόστα. Επί σειρά ετών διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Παλαιμάχων.
Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Πανιώνιος στην οποία αναφέρει:
«Η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ θρηνεί την απώλεια ενός εκ των ιστορικότερων φυσιογνωμιών της, του Ιωάννη Σκορδίλη ο οποίος απεβίωσε πλήρης ημερών σε ηλικία 93 ετών και εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του».
Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο 12 Ιανουαρίου, στις 14:00 το μεσημέρι στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.