Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ο τρόπος επικοινωνίας και εργασίας του μέλλοντος. Πρωτοπόρος η εταιρεία OpenAl με επικεφαλής τον Σαμ Αλτμαν. Με τον όρο AI (Artificial Intelligence – τεχνητή νοημοσύνη) εννοούμε τη δυνατότητα ενός υπολογιστικού συστήματος να μιμείται τις ανθρώπινες γνωστικές λειτουργίες, δηλαδή να μαθαίνει και να επιλύει προβλήματα – κάτι το οποίο μπορεί να προκαλεί θαυμασμό, δέος, μεγάλη ανησυχία και φόβο, αλλά καλό θα ήταν να μη δημιουργήσει εφησυχασμό.
Και μία από τις εταιρείες που έχει τρελάνει τον κόσμο το τελευταίο διάστημα είναι η OpenAl, η οποία κυκλοφόρησε μια εφαρμογή τον Νοέμβριο του 2022, το ChatGPT (Generative Pre-trained Transformer – παραγωγικός προεκπαιδευμένος μετασχηματιστής). Η συγκεκριμένη εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης επιτρέπει τον διάλογο, δίνει απαντήσεις και γράφει κείμενα σχετικά γρήγορα, ενώ έχει δοκιμαστεί στο να συντάσσει ακόμα και… ποιήματα. Επικεφαλής της OpenAl είναι ο 37χρονος Σαμ Αλτμαν. Η εταιρεία του προχώρησε πρόσφατα σε συνεργασία με τη Microsoft, που επενδύει εκατομμύρια στην τεχνητή νοημοσύνη, ενώ από τους τελευταίους ανταγωνιστές που προσέρχονται στον στίβο είναι το YouTube – είχε προηγηθεί η Google.
Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ο τρόπος επικοινωνίας και εργασίας του μέλλοντος. Πρωτοπόρος η εταιρεία OpenAl με επικεφαλής τον Σαμ Αλτμαν. Με τον όρο AI (Artificial Intelligence – τεχνητή νοημοσύνη) εννοούμε τη δυνατότητα ενός υπολογιστικού συστήματος να μιμείται τις ανθρώπινες γνωστικές λειτουργίες, δηλαδή να μαθαίνει και να επιλύει προβλήματα – κάτι το οποίο μπορεί να προκαλεί θαυμασμό, δέος, μεγάλη ανησυχία και φόβο, αλλά καλό θα ήταν να μη δημιουργήσει εφησυχασμό. Και μία από τις εταιρείες που έχει τρελάνει τον κόσμο το τελευταίο διάστημα είναι η OpenAl, η οποία κυκλοφόρησε μια εφαρμογή τον Νοέμβριο του 2022, το ChatGPT (Generative Pre-trained Transformer – παραγωγικός προεκπαιδευμένος μετασχηματιστής). Η συγκεκριμένη εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης επιτρέπει τον διάλογο, δίνει απαντήσεις και γράφει κείμενα σχετικά γρήγορα, ενώ έχει δοκιμαστεί στο να συντάσσει ακόμα και… ποιήματα. Επικεφαλής της OpenAl είναι ο 37χρονος Σαμ Αλτμαν. Η εταιρεία του προχώρησε πρόσφατα σε συνεργασία με τη Microsoft, που επενδύει εκατομμύρια στην τεχνητή νοημοσύνη, ενώ από τους τελευταίους ανταγωνιστές που προσέρχονται στον στίβο είναι το YouTube – είχε προηγηθεί η Google.
«Κάθε τεχνολογική επανάσταση καταργεί θέσεις εργασίας και δημιουργεί νέες. Σε δέκα χρόνια πιστεύω ότι θα έχουμε chatbots, που θα δουλεύουν για έναν ειδικό σε όποιον τομέα θέλετε. Για παράδειγμα θα μπορώ να φτιάξω μια ταινία κινουμένων σχεδίων. Η τεχνητή νοημοσύνη θα επιλύει προβλήματα που επαναλαμβάνονται και εν μέρει θα είναι δημιουργική. Θα αλλάξουν πολλά!», όπως επισημαίνει ο Αλτμαν. Το ότι θα αλλάξουν πολλά είναι το μόνο σίγουρο. Το θέμα είναι προς ποια κατεύθυνση.
πηγή: kathimerini.gr