Η συνταγή για το πιο νόστιμο και θρεπτικό φαγητό που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Διαφορετικοί γίγαντες με μυρωδικά και λαχανικά στο φούρνο. Ένα γευστικό πιάτο για όλες τις ηλικίες και τις προτιμήσεις. Δοκιμάστε τους οπωσδήποτε!
Υλικά συνταγής
Μερίδες 4
- 500 γρ. φασόλια γίγαντες
- Μισή μελιτζάνα μικρή
- Μισό κολοκυθάκι μικρό
- 2 κρεμμύδια μέτρια, ξερά
- 1 πιπεριά κόκκινη μεγάλη
- 1 μισή ματσ. μαϊντανό
- 10 κλωνάρια δυόσμο φρέσκο
- 165 γρ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά καθαρίζουμε, πλένουμε τα φασόλια και τα ρίχνουμε στη χύτρα με αρκετό νερό.
Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και την κλείνουμε.
Βράζουμε για 10 λεπτά και την ανοίγουμε.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε και τ’ αφήνουμε να βράσουν, με ελαφρώς σκεπασμένη την κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά.
Την κλείνουμε εντελώς και την ανοίγουμε πάλι μετά από 10 λεπτά βρασίματος.
Τότε στραγγίζουμε τα φασόλια και αλλάζουμε το νερό τους.
Ξανακλείνουμε και βράζουμε για 10 με 15 λεπτά ακόμη.
Έπειτα, ανοίγουμε και τα αδειάζουμε μαζί με το νερό τους σε ένα μπολ.
Την ώρα που βράζουν τα φασόλια, καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά.
Ψιλοκόβουμε την μελιτζάνα, το κολοκυθάκι, την πιπεριά, το μαϊντανό, το δυόσμο και τρίβουμε τα κρεμμύδια.
Κατόπιν ρίχνουμε στη χύτρα όλα τα λαχανικά, το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και μισή κούπα νερό.
Αχνίζουμε για 3 με 4 λεπτά και προσθέτουμε μισή κούπα νερό ακόμη.
Την κλείνουμε και βράζουμε για 3 λεπτά.
Ανοίγουμε και αδειάζουμε τα λαχανικά σε ταψί διαμέτρου 38 εκατοστών.
Μετά στραγγίζουμε τα φασόλια, κρατάμε δυόμισι κούπες από το νερό τους και τα ρίχνουμε αμέσως στο ταψί.
Τα ανακατεύουμε με τα λαχανικά, τα στρώνουμε, και προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε.
Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το ταψί στο κάτω μέρος του φούρνου.
Ανάβουμε το φούρνο στους 300 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε για 35 λεπτά.
Ύστερα ανεβάζουμε το ταψί στη μεσαία σκάλα, βάζουμε το γκριλ και τέλος συνεχίζουμε το ψήσιμο για μερικά λεπτά ακόμη, μέχρι να πάρει το φαγητό χρώμα.
Οι γίγαντες με μυρωδικά και λαχανικά είναι έτοιμοι.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Αντί για φρέσκο δυόσμο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού ξερό.
πηγή: supersyntages.gr