Αν θες να φτιάξεις κάτι υγιεινό, ένα σνακ χαμηλό θερμιδικά και χωρίς γλουτένη, οι τυροκροκέτες από φακές είναι η καλύτερη επιλογή.
Η Ευαγγελία Ίρισα Ντεμίρη, διαιτολόγος και δημιουργός της Souldiet, μάς προτείνει μια συνταγή για όλους. Η Ευαγγελία προσπαθεί μέσα από τις συνταγές της (αν την παρακολουθείς στο Instagram σίγουρα καταλαβαίνεις τι εννοούμε) να προσεγγίζει τη διατροφή με μια σύγχρονη και φρέσκια οπτική κάνοντας τον υγιεινό τρόπο ζωής με σκοπό έμπνευση ώστε να μας βοηθήσει να γίνουμε ο καλύτερός μας εαυτός.
Για τις τυροκροκέτες από φακές θα χρειαστείς:
1 1/2 φλ. κόκκινες φακές
1/4 φλ. νερό
1 φλ. καλαμποκάλευρο
2 κ.γ. άμυλο αραβοσίτου (νισεστέ)
2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
150 γρ. Φυτικό τυρί (ή αγελαδινό)
αλάτι, πιπέρι
50 γρ. σουσάμι για το γαρνίρισμα
Πώς θα τις φτιάξεις
1. Μουλιάζουμε τις φακές για 2-3 ώρες ή από το προηγούμενο βράδυ. Τις ξεπλένουμε, τις στραγγίζουμε, προσθέτουμε 1/4 φλ. νερό, καπνιστή πάπρικα, αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί
2. Τα ρίχνουμε σε ένα μεγαλύτερο μπολ και προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο, νισεστέ και το ζυμώνουμε. Προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι, αν χρειαστεί.
3. Στη συνέχεια πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια, βάζουμε ένα κομματάκι τυρί στο καθένα, ξαναπλάθουμε ώστε να καλυφθεί το τυρί στο κέντρο και γαρνίρουμε με το σουσάμι.
4. Ψήνουμε στο φούρνο στους 170 °C για 15-20 λεπτά ή στο air fryer.
Δες στο video που ακολουθεί πώς η Ευαγγελία Ίρισα Ντεμίρη φτιάχνει βήμα βήμα τις τυροκροκέτες, για να μην πάει τίποτα λάθος.
πηγή: theissue.gr