Σχεδόν μαζί με το νέο έτος αφίχθηκε στη ζωηρή πιάτσα της Γλυφάδας το μοντέρνου ύφους εστιατόριο «Silar».
Στο τιμόνι της κουζίνας του καινούργιου και φιλόδοξου εγχειρήματος στην πλατεία Εσπερίδων βρίσκεται ο ταλαντούχος σεφ Άγγελος Μπακόπουλος, την ωραία δουλειά του οποίου έχουμε απολαύσει τόσο στο ξενοδοχείο «Doryssa Seaside Resort» της Σάμου όσο και στο «Katikies» της Μυκόνου το καλοκαίρι που μας πέρασε.
Και εδώ ο σεφ κινείται σε μια βάση μοντέρνας ελληνικής κουζίνας με μεσογειακές και διεθνείς πινελιές, προτείνοντας για παράδειγμα μοσχαρίσια ουρά με κουσκουσάκι, ψητά ντοματάκια και αφρό γραβιέρας ή ριζότο σφυρίδας σε emulsion από σπανάκι, και για τους πιο τολμηρούς συναγρίδα με μανιτάρια, μοσχαρίσιο γλυκάδι και αφρό φουντουκιού όπως και αρνίσιο καρέ με γάβρο μαρινέ και ψητή μελιτζάνα σε όσμωση από αρμπαρόριζα. Επιδόρπια σε παρόμοιο μήκος κύματος (π.χ. ανθός πορτοκαλιού, με μανταρίνι, passion fruit και παγωτό πικραμύγδαλο), λίστα κρασιών με επιλογές από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα, και κοκτέιλ σε αρμονία με τις γεύσεις της κουζίνας.
πηγή: athinorama.gr