Απόστολος Γκλέτσος για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια: «Το παιδί πρέπει να μυρίσει μάνα»
Στην εκπομπή «For You» ο ηθοποιός εξέφρασε την αντίθεσή του στην τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια και μίλησε για την παράσταση «Λύκοι», τη σχέση του και τον Γιώργο Μαζωνάκη.

Την αντίθεσή του στην τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια εξέφρασε ο ηθοποιός Απόστολος Γκλέτσος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Άρη Καβατζίκη και στην εκπομπή «For You», το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2026. Η συζήτηση έγινε με αφορμή τη νέα θεατρική του συνεργασία με τον Γιώργο Χρανιώτη και τον Κώστα Αποστολάκη στην παράσταση «Λύκοι».
Η τοποθέτηση για την τεκνοθεσία
Ο ηθοποιός δήλωσε ότι αποδέχεται τα ομόφυλα ζευγάρια «με απόλυτο σεβασμό και αγάπη», διαχωρίζοντας όμως τη θέση του ως προς τη γονεϊκότητα. «Η φύση λέει ότι δύο άνδρες μπορούν να είναι ζευγάρι. Το λέει η φύση αυτό (…) Δεν λέει, όμως, ότι μπορούν να γίνουν γονείς», ανέφερε.
Υποστήριξε ότι το σημαντικότερο στοιχείο στην ανατροφή ενός παιδιού δεν είναι η αγάπη, αλλά η παρουσία της μητέρας. «Το πιο σημαντικό πράγμα δεν είναι η αγάπη, αλλά είναι η μυρωδιά. Θα πω εγώ, δηλαδή, ότι το παιδί πρέπει να μυρίσει μάνα, πρέπει να μυρίσει θηλυκό», είπε, προσθέτοντας ότι η μητέρα γνωρίζει «επειδή είναι γυναίκα» πώς να πιάσει και πώς να πείσει ένα παιδί, ενώ ο άνδρας, κατά την άποψή του, δεν γνωρίζει.
Αναφερόμενος στις αντιδράσεις που μπορεί να προκαλέσουν οι απόψεις του, ο κ. Γκλέτσος ανέφερε ότι δεν τον απασχολεί αν η θέση του αποκλείει μια μεγάλη κατηγορία ανθρώπων. «Αν κάτι δεν πάει καλά με ένα παιδί, εγώ θέλω να υπερασπιστώ το παιδί», τόνισε. Για την παρένθετη μητρότητα δήλωσε ότι «μπορεί να κάνει οτιδήποτε» για να μη συμβεί.
Θέατρο και προσωπική ζωή
Στην ίδια συνέντευξη ο ηθοποιός θυμήθηκε μια δύσκολη στιγμή της καριέρας του, όταν συμμετείχε σε παράσταση που πίστευε ότι θα σημειώσει επιτυχία. «Ήμασταν 14 ηθοποιοί και ήταν 8 θεατές από κάτω. Το έχω βιώσει κι αυτό. Έπαιξα κανονικά», είπε, περιγράφοντας το συναίσθημα ως «πάγωμα της ψυχής».
Για την προσωπική του ζωή ανέφερε ότι βρίσκεται σε σχέση εδώ και πέντε με έξι χρόνια και ότι η ισορροπία που αναζητούσε έχει επιτευχθεί τα τελευταία δύο. «Είμαι με έναν άνθρωπο πολύ καλά και αυτό φαίνεται. Μην το διαφημίσουμε και πολύ», σχολίασε, συνδέοντας αυτή την ηρεμία με την ωριμότητα και την ηλικία.
Ο κ. Γκλέτσος αναφέρθηκε και στον Γιώργο Μαζωνάκη, με τον οποίο, όπως είπε, είχαν κάνει παρέα στο παρελθόν. Τον χαρακτήρισε «καταπληκτικό παιδί» και χρησιμοποίησε μια ιδιαίτερα βαριά έκφραση: «Ο Γιώργος δολοφονήθηκε». Όπως πρόσθεσε, «όλοι μας» θα πρέπει να έχουν «τα αυτιά και τα μάτια ανοιχτά» για όσα συνέβησαν γύρω από τον τραγουδιστή. Η φράση αποτελεί προσωπική δήλωση του ηθοποιού.







