Άρτα: Συνελήφθησαν παππούς και πατέρας μετά τον εντοπισμό νηπίου μόνου σε πεζοδρόμιο
Νήπιο περίπου 3,5 ετών βρέθηκε να περιπλανάται χωρίς επίβλεψη σε πεζοδρόμιο της Άρτας. Για έκθεση ανηλίκου συνελήφθησαν ο παππούς και ο πατέρας του.

Δύο άνδρες, ο παππούς και ο πατέρας ενός νηπίου, συνελήφθησαν στην Άρτα για έκθεση ανηλίκου, αφού το παιδί, ηλικίας περίπου τριάμισι ετών, εντοπίστηκε να περιφέρεται μόνο του σε πεζοδρόμιο της πόλης το απόγευμα της Δευτέρας (19/10).
Το περιστατικό έγινε γνωστό όταν διερχόμενη γυναίκα είδε το μικρό παιδί χωρίς τη συνοδεία ενήλικα και ειδοποίησε την Αστυνομία.
Οι αναζητήσεις και οι συλλήψεις
Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας μετέβησαν άμεσα στο σημείο και διαπίστωσαν ότι το νήπιο βρισκόταν μόνο του, χωρίς την παρουσία ή την επιτήρηση κάποιου ενήλικα. Παρέλαβαν το παιδί και ξεκίνησαν αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή.
Στη διάρκεια των αναζητήσεων εντοπίστηκε ο παππούς του νηπίου. Όπως προέκυψε από τις εξετάσεις των αστυνομικών, η προσοχή του είχε αποσπαστεί, με αποτέλεσμα το παιδί να μείνει χωρίς επίβλεψη και να βρεθεί στον δρόμο. Ο παππούς συνελήφθη για το αδίκημα της έκθεσης.
Στη συνέχεια ο πατέρας του παιδιού παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην Αστυνομία. Συνελήφθη και εκείνος για το ίδιο αδίκημα.
Τι ακολουθεί
Η δικογραφία σχηματίστηκε από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Άρτας και θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας, η οποία θα αξιολογήσει τα στοιχεία της υπόθεσης.
Από τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής δεν προκύπτει ότι το νήπιο υπέστη κάποια βλάβη. Οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνθήκες υπό τις οποίες το παιδί βρέθηκε στον δρόμο.




