«Clayface»: Η DC στοχεύει σε καλή πρεμιέρα στο box office με ταινία σωματικού τρόμου
Το «Clayface» κάνει πρεμιέρα σε πάνω από 3.400 αίθουσες της Βόρειας Αμερικής, ενώ το ντοκιμαντέρ για την Ελίζαμπεθ Χολμς επεκτείνει την παρουσία του.

Η DC Studios επιχειρεί να κερδίσει το αμερικανικό box office με το «Clayface», μια ταινία σωματικού τρόμου που κάνει πρεμιέρα σε περισσότερες από 3.400 αίθουσες στη Βόρεια Αμερική. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Warner Bros., τα έσοδα του πρώτου Σαββατοκύριακου στην εγχώρια αγορά θα κινηθούν μεταξύ 25 και 30 εκατ. δολαρίων, ενώ διεθνώς αναμένονται επιπλέον 20 έως 25 εκατ. δολάρια.
Παράλληλα, το ντοκιμαντέρ «You Can See Everything» για την Ελίζαμπεθ Χολμς διευρύνει την παρουσία του στις αμερικανικές αίθουσες, έπειτα από το ισχυρό ξεκίνημά του.
Η υπόθεση και ο προϋπολογισμός
Η ταινία του Τζέιμς Γουότκινς έχει προϋπολογισμό 44 εκατ. δολαρίων. Πρωταγωνιστεί ο Τομ Ρις Χάρις στον ρόλο του Ματ Χέιγκεν, ενός ηθοποιού, του οποίου το πρόσωπο παραμορφώνεται. Ο ήρωας αναζητά τη βοήθεια μιας επιστήμονα, την οποία υποδύεται η Ναόμι Άκι. Η σωματική παραμόρφωση λειτουργεί ως αφετηρία για μια σκοτεινή αφήγηση τρόμου, που ξεχωρίζει από τις πιο συμβατικές υπερηρωικές περιπέτειες.
Το «Clayface» είναι η τρίτη κινηματογραφική κυκλοφορία στο πλάνο των επικεφαλής της DC Studios, Τζέιμς Γκαν και Πίτερ Σάφραν, μετά το «Superman» και το «Supergirl». Το «Superman» εγκαινίασε δυναμικά τη νέα εποχή του DC Universe. Το «Supergirl», με προϋπολογισμό 170 εκατ. δολαρίων, είχε πιο αδύναμη πορεία: ξεκίνησε με 37,1 εκατ. δολάρια στις ΗΠΑ και ολοκλήρωσε την πορεία του με 126 εκατ. δολάρια παγκοσμίως.
Η νέα ταινία έχει μέχρι στιγμής καλύτερη υποδοχή από τους κριτικούς: στο Rotten Tomatoes συγκεντρώνει 75% θετικές κριτικές, έναντι 52% του «Supergirl». Ο κριτικός του The Hollywood Reporter, Φρανκ Σεκ, χαρακτήρισε την ταινία ένα μεγάλο ρίσκο που τελικά αποδίδει.
Το ντοκιμαντέρ για την Ελίζαμπεθ Χολμς
Ανταγωνισμό για την κορυφή αναμένεται να προσφέρει το «You Can See Everything» της A24, για την ιδρύτρια της Theranos, η οποία έχει καταδικαστεί για απάτη και πρόκειται να εκτίσει ποινή φυλάκισης. Τη σκηνοθεσία υπογράφουν οι Νέιθαν Φίλντερ και Λανς Όπενχαϊμ, ενώ η ταινία εξετάζει τη ζωή της Χολμς πριν από την έναρξη της φυλάκισής της.
Το ντοκιμαντέρ συγκέντρωσε 15 εκατ. δολάρια στο πρώτο του Σαββατοκύριακο και βρέθηκε στη δεύτερη θέση, πίσω από το «Street Fighter» των Paramount και Legendary. Στη δεύτερη εβδομάδα προβολής επεκτείνεται από τις 855 σε 2.600 αίθουσες στη Βόρεια Αμερική, γεγονός που δείχνει την ισχυρή ανταπόκριση του κοινού.
Η αναμέτρηση των δύο ταινιών αποτυπώνει τη διαφορετικότητα των επιλογών που διεκδικούν την προσοχή των θεατών: από μια σκοτεινή προσέγγιση χαμηλότερου προϋπολογισμού στο σύμπαν των κόμικς έως ένα ντοκιμαντέρ για μία από τις πιο αμφιλεγόμενες επιχειρηματικές προσωπικότητες της πρόσφατης αμερικανικής ιστορίας.




