23:56 Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2026 ☁️16° Γλυφάδα
NOTIOI TV LIVE
ΤΩΡΑ
«Mama Bear»: Νέα πεντάλεπτη ταινία τρόμου του Κάρι Μπάρκερ στο YouTubeΟλυμπιακός: Με Μιλουτίνοφ και Κόντσαρ στη δωδεκάδα κόντρα στην ΑρμάνιΕλένη Ράντου: «Η χυδαιότητα δεν έχει πάτο» για την ψεύτικη AI φωτογραφία του Βασίλη ΠαπακωνσταντίνουΤο NOLAN μετακομίζει στην οδό Κολοκοτρώνη και αποκτά νέο Executive ChefΑναβαθμίζεται το Γραφείο του ΠΟΥ στην Αθήνα με απόφαση της Περιφερειακής ΕπιτροπήςΎπνος: Εννέα βραδινές συνήθειες που βοηθούν να ξυπνάμε με καλύτερη διάθεσηRevolut: Το ChatGPT Go αντικαθιστά το Perplexity Pro στα συνδρομητικά πακέταΝτόρτμουντ: Ο Καρέτσας επιστρέφει στην αποστολή για το ντέρμπι με την ΜπάγερνΑριθμολογία: Ποιες ημερομηνίες γέννησης συνδέονται με ιδιαίτερη ευφυΐα«Ντέρτι»: Η παγίδα στη Στέλλα και η μόνη αναμέτρηση του Άρη στα επεισόδια της εβδομάδαςΕνδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Ρεκόρ 47,9 εκατ. πρόωρων ψήφων, προβάδισμα των ΔημοκρατικώνΑναβολή εκδήλωσης λόγω καιρού
← Πίσω Κόσμος

Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Ρεκόρ 47,9 εκατ. πρόωρων ψήφων, προβάδισμα των Δημοκρατικών

Περισσότεροι από 47,9 εκατ. Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει στις ενδιάμεσες εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, με τους Δημοκρατικούς να προηγούνται στην πρόωρη ψήφο.

Φωτογραφία: google.com
Φωτογραφία: google.com

Αριθμός ρεκόρ 47,9 εκατομμυρίων Αμερικανών έχει ήδη ψηφίσει στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ, οι οποίες θα διεξαχθούν την Τρίτη 3 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, η συμμετοχή είναι αυξημένη σε πολλές κρίσιμες Πολιτείες και μέχρι στιγμής περισσότεροι Δημοκρατικοί παρά Ρεπουμπλικάνοι έχουν προσέλθει στις κάλπες.

Το «Εκλογικό Εργαστήρι» (Election Lab) του Πανεπιστημίου της Φλόριντας έχει καταμετρήσει 47.922.669 πρόωρες ψήφους σε πανεθνικό επίπεδο. Το προηγούμενο ρεκόρ είχε σημειωθεί στις ενδιάμεσες εκλογές του 2022, με 45,9 εκατομμύρια ψήφους. Σύμφωνα με ομοσπονδιακά στοιχεία, φέτος περιλαμβάνονται στους εκλογικούς καταλόγους 226 εκατομμύρια άνθρωποι. Η ψήφος είναι δυνατή και εκ των προτέρων, ενώ η κύρια εκλογική διαδικασία θα γίνει την Τρίτη.

Αύξηση της συμμετοχής στις αμφίρροπες Πολιτείες

Η άνοδος της συμμετοχής είναι ιδιαίτερα εμφανής σε Πολιτείες που θεωρούνται αμφίρροπες. Στο Τέξας, όπου ο Δημοκρατικός υποψήφιος για τη Γερουσία Τζέιμς Ταλαρίκο ελπίζει να βάλει τέλος σε τρεις δεκαετίες ρεπουμπλικανικής κυριαρχίας, πάνω από 6 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν ψηφίσει έως την Τετάρτη. Η αυτοπρόσωπη συμμετοχή αυξήθηκε κατά περίπου 50% σε σχέση με το 2022.

Υψηλή είναι η συμμετοχή και στη Βόρεια και στη Νότια Καρολίνα. Στο Κάνσας, όπου ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής αντιμετωπίζει δυσκολίες, οι πρόωρες ψήφοι της περασμένης εβδομάδας ήταν σχεδόν κατά δύο τρίτα περισσότερες από ό,τι στις εκλογές του 2022, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Στις Πολιτείες που καταγράφουν την κομματική ταύτιση των ψηφοφόρων, οι Δημοκρατικοί αντιστοιχούν περίπου στο 44% όσων ψήφισαν πρόωρα, οι Ρεπουμπλικάνοι στο 31% και οι ανεξάρτητοι ή οι οπαδοί μικρότερων κομμάτων στο 25%. Αυξημένη είναι επίσης η συμμετοχή Αφροαμερικανών και ισπανόφωνων ψηφοφόρων, στις Πολιτείες που δημοσιοποιούν τέτοια στοιχεία.

Οι επιφυλάξεις των ειδικών

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι τα στοιχεία αυτά δεν πρέπει να εκληφθούν ως ένδειξη του τελικού αποτελέσματος. Η κομματική ταύτιση ενός ψηφοφόρου δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα στηρίξει τον υποψήφιο του κόμματός του, ενώ δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένεται να ψηφίσουν ανήμερα των εκλογών.

Στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, οι Ρεπουμπλικάνοι τείνουν να ψηφίζουν κυρίως την ημέρα της κάλπης, κάτι που θα μπορούσε να περιορίσει ή και να ανατρέψει το προβάδισμα των Δημοκρατικών. Παράλληλα, η αυξημένη πρόωρη συμμετοχή δεν συνεπάγεται κατ’ ανάγκην και υψηλότερη συνολική συμμετοχή.

🔔 Ειδοποιήσεις για τα νέα

Μάθετε πρώτοι τα νέα του Notioi.gr: μια ειδοποίηση στο κινητό ή στον υπολογιστή σας για κάθε σημαντική είδηση, ακόμα κι όταν το site είναι κλειστό.

Θέλω ειδοποιήσεις για