00:29 Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2026 ☁️20° Γλυφάδα
NOTIOI TV LIVE
ΤΩΡΑ
Η ΑΕΚ νίκησε 3-0 τον ΟΦΗ με τρία γκολ από κόρνερ στην Allwyn ArenaΗ Ρωσία αίρει εν μέρει την απαγόρευση εξαγωγών ντίζελ μετά τη συμφωνία Πούτιν – ΤραμπΣάκοτα μετά το ματς με τον Άρη: «Και καλύτερα προετοιμασμένοι, δεν είχαμε τύχη»ΠΟΥ: Η Ρωσία επιβεβαίωσε τον θάνατο εργαζόμενης σε εργαστήριο πανώλης, χωρίς κρούσμαΈνταση στο σπίτι του Νίκου Καρβέλα κατά την επίδοση εγγράφου της ΑΑΔΕ για οφειλές 850.000 ευρώΤο «The Voice» επέστρεψε στον ΣΚΑΪ με την Πάολα ως νέα coachΑιγάλεω: Υπό έλεγχο η φωτιά σε δύο βιοτεχνίες, με εκτεταμένες ζημιές στα κτίριαΔούκισσα Νομικού: «Πληγώθηκα πολύ» – Μίλησε μετά από τέσσερα χρόνια για την αποχώρηση από το «Πρωινό»Ελένη Μενεγάκη και Μάκης Παντζόπουλος στην Προβηγκία: Νέες φωτογραφίες από την απόδρασή τουςΠΑΟΚ: Εκτός αποστολής ο Οσμάν κόντρα στη Δόξα Λευκάδας για λόγους διαχείρισηςΚρίστα Πάικ: Εξιτήριο και επιστροφή στη φυλακή δέκα ημέρες μετά την αποτυχημένη εκτέλεσηEuroleague: MVP της 4ης αγωνιστικής ο Ματίας Λεσόρ μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Φενερμπαχτσέ
← Πίσω Κόσμος

Η Ρωσία αίρει εν μέρει την απαγόρευση εξαγωγών ντίζελ μετά τη συμφωνία Πούτιν – Τραμπ

Η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη μερική άρση της απαγόρευσης εξαγωγών ντίζελ με άμεση ισχύ. Η απόφαση έρχεται έπειτα από τη συμφωνία των Πούτιν και Τραμπ.

Φωτογραφία: duma.gov.ru · Πηγή: Wikimedia Commons (CC BY 4.0)
Φωτογραφία: duma.gov.ru · Πηγή: Wikimedia Commons (CC BY 4.0)

Η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη μερική άρση της απαγόρευσης εξαγωγών ντίζελ, η οποία τίθεται σε ισχύ άμεσα. Η απόφαση έπεται της συμφωνίας ανάμεσα στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, η οποία προβλέπει ότι η Ρωσία θα προμηθεύει με καύσιμα τις διεθνείς αγορές.

Την ανακοίνωση υπέγραψε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Αλεξάντερ Νόβακ. «Οι όγκοι παραγωγής επαρκούν για την πλήρη κάλυψη τόσο της εγχώριας ζήτησης όσο και των εξαγωγών προς τη διεθνή αγορά στις προβλεπόμενες ποσότητες», ανέφερε ο ίδιος.

Η άρση είναι μερική και στις ανακοινώσεις δεν διευκρινίζεται ποιες ακριβώς κατηγορίες εξαγωγών αφορά.

Η Ρωσία έχει επιβάλει επανειλημμένα περιορισμούς στις εξαγωγές καυσίμων. Στόχος ήταν η αντιμετώπιση των ελλείψεων που προκλήθηκαν από τις επιθέσεις της Ουκρανίας με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε διυλιστήρια πετρελαίου, τα οποία τροφοδοτούν τις πολεμικές προσπάθειες της Μόσχας.

Η συμφωνία ΗΠΑ – Ρωσίας προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο από την Ουκρανία όσο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

🔔 Ειδοποιήσεις για τα νέα

Μάθετε πρώτοι τα νέα του Notioi.gr: μια ειδοποίηση στο κινητό ή στον υπολογιστή σας για κάθε σημαντική είδηση, ακόμα κι όταν το site είναι κλειστό.

Θέλω ειδοποιήσεις για