14:21 Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2026 ☁️20° Γλυφάδα
NOTIOI TV LIVE
ΤΩΡΑ
Για την Κυριακή 8 Νοεμβρίου μεταφέρεται η εκδήλωση «Día de los Muertos» στη Βούλα28η Οκτωβρίου: Με περηφάνια και σύμμαχο τον καλό καιρό πραγματοποιήθηκαν οι παρελάσεις στον Δήμο Ελληνικού – ΑργυρούποληςΕκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ψυχική υγεία με θέμα - «Διαχείριση Άγχους και Θυμού»Η νεολαία του Δήμου μας στη Θέρμη για το Thermi’s Youth Forum 2026!Νέο κύμα κακοκαιρίας από το Σάββατο: Βροχές και χιόνια στο πρώτο δεκαήμερο του ΝοεμβρίουΓάζα: Νεαροί παρκουρίστες συνεχίζουν να προπονούνται μέσα στα ερείπιαΦλωρεντία: Οι τρεις πίνακες του Ουτσέλο για τη «Μάχη του Σαν Ρομάνο» ξανά μαζίΕπίτιμος δημότης Μυτιλήνης ο αρχαιολόγος Παύλος ΤριανταφυλλίδηςΝίκος Μέλλος: «Ο ρομαντισμός έχει χαθεί» – Ο Κριστιάν του «Συρανό» μιλά για έρωτα και θέατροΙταλία: Απομακρύνθηκαν 250 πυρομαχικά του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου που αποκάλυψε το λιώσιμο των πάγωνΠαπανικολάου (ΕΟΚ): «Κάποιοι πούλησαν το μπάσκετ, θα τους κρίνει η Δικαιοσύνη»Πίνακας του 1956 για το Ολοκαύτωμα κοσμεί το γραφείο γιατρού στη σειρά «Best Medicine»
← Πίσω Ελλάδα

Νέο κύμα κακοκαιρίας από το Σάββατο: Βροχές και χιόνια στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου

Σύντομη ανάπαυλα την Πέμπτη και την Παρασκευή, πριν επιστρέψουν βροχές, καταιγίδες και χιόνια, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Φωτογραφία: google.com
Φωτογραφία: google.com

Η χώρα θα πάρει μια σύντομη ανάσα από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, καθώς από το Σάββατο αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, οι συνθήκες θα παραμείνουν ασταθείς για περίπου δέκα ημέρες, με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.

Η σημερινή εικόνα του καιρού

Σήμερα τα φαινόμενα υποχωρούν σταδιακά. Βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται κυρίως το πρωί στην Εύβοια, τις Κυκλάδες, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Στην Εύβοια και στα Δωδεκάνησα τα φαινόμενα μπορεί αρχικά να είναι τοπικά έντονα. Στην Αττική οι βροχές περιορίζονται στα ανατολικά και βόρεια του νομού.

Οι βόρειοι άνεμοι θα φτάσουν τοπικά τα 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο και από το βράδυ αναμένεται να εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 19-22 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές, ενώ στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη θα φτάσει έως τους 19 βαθμούς.

Η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών είχε φέρει ισχυρές βροχοπτώσεις σε Μαγνησία, Εύβοια και Δωδεκάνησα. Για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, η ΕΜΥ είχε εκδώσει κόκκινη προειδοποίηση για Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και Δωδεκάνησα. Στα Δωδεκάνησα ακυρώθηκαν οι μαθητικές παρελάσεις και ο Δήμος Αγίου Δημητρίου ματαίωσε την παρέλασή του, για λόγους ασφαλείας.

Τι έρχεται από το Σάββατο

Την Παρασκευή ο καιρός θα παραμείνει ήπια άστατος, με βροχές στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα και την Κρήτη. Το Σάββατο, όπως εξηγεί ο Κ. Μαρουσάκης, πολύ ψυχρές αέριες μάζες από τη βόρεια και βορειοανατολική Ευρώπη θα κατευθυνθούν νοτιότερα. Όταν συναντήσουν τα σχετικά θερμά νερά της Αδριατικής και της κεντρικής Μεσογείου, αναμένεται να δημιουργηθούν νέες διαταραχές και βαρομετρικά χαμηλά.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας θα κινηθεί από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Το Σάββατο οι βροχές θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, ενώ την Κυριακή θα ενταθούν και θα καλύψουν μεγάλο μέρος της χώρας. Σε αντίθεση με το προηγούμενο επεισόδιο, που επηρέασε κυρίως περιοχές ανατολικά της Πίνδου, το νέο σύστημα θα έχει ευρύτερη έκταση.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του θα είναι οι βροχές μεγάλης διάρκειας, οι τοπικά ισχυρές καταιγίδες κυρίως σε παράκτιες και θαλάσσιες περιοχές, οι χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας και η νέα πτώση της θερμοκρασίας.

Προσοχή για τον Νοέμβριο

«Μπαίνουμε σε ένα χειμωνιάτικο καιρικό μοτίβο τις επόμενες αρκετές ημέρες», σημειώνει ο μετεωρολόγος. Τα πρώτα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν αυξημένες πιθανότητες για βροχές, χαμηλότερες θερμοκρασίες και χιόνια στα βουνά κατά το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Ο ίδιος επισημαίνει ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς ο Νοέμβριος έχει συνδεθεί στο παρελθόν με καταστροφικές πλημμύρες και ανθρώπινες απώλειες.

🔔 Ειδοποιήσεις για τα νέα

Μάθετε πρώτοι τα νέα του Notioi.gr: μια ειδοποίηση στο κινητό ή στον υπολογιστή σας για κάθε σημαντική είδηση, ακόμα κι όταν το site είναι κλειστό.

Θέλω ειδοποιήσεις για