Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου τιμά τους εργαζομένους στην Καθαριότητα – Παρασκευή 13/11, στο δημαρχείο η μεγάλη εκδήλωση στο πλαίσιο της Καθαρής Εβδομάδας 2026!
Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου συμμετέχει στην «Καθαρή Εβδομάδα 2026», τιμώντας τους ανθρώπους που καθημερινά, με συνέπεια και αφοσίωση, συμβάλλουν στην καθαριότητα της πόλης, στην προστασία της δημόσιας υγείας και στην ποιότητ…

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου συμμετέχει στην «Καθαρή Εβδομάδα 2026», τιμώντας τους ανθρώπους που καθημερινά, με συνέπεια και αφοσίωση, συμβάλλουν στην καθαριότητα της πόλης, στην προστασία της δημόσιας υγείας και στην ποιότητα ζωής των πολιτών.
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2026, στις 19:30, θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Αγίου Δημητρίου (Αγίου Δημητρίου 55) ειδική εκδήλωση και φωταγώγηση της κεντρικής κίτρινης καρδιάς, ως συμβολική έκφραση αναγνώρισης και ευγνωμοσύνης προς τους εργαζόμενους της Καθαριότητας.
Η φωτισμένη καρδιά θα παραμείνει στο Δημαρχείο από τις 13 έως τις 20 Νοεμβρίου, μεταφέροντας το μήνυμα της πρωτοβουλίας και ένα μεγάλο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» σε όσους φροντίζουν καθημερινά την πόλη μας.
Στην εκδήλωση θα παραστούν εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής και εργαζόμενοι στην Καθαριότητα, στους οποίους θα προσφερθούν συμβολικά δώρα ως ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί αναμνηστική φωτογράφιση, ενώ το Τοπικό Σύστημα Προσκόπων θα συνδράμει στην ενημέρωση των πολιτών με τη διανομή σχετικού έντυπου υλικού.
Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Στέλιος Μαμαλάκης: «Η καθαριότητα της πόλης μας έχει πρόσωπο. Για την ακρίβεια έχει πολλά ανθρώπινα πρόσωπα. Οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα προσφέρουν καθημερινά έναν ουσιαστικό αγώνα και αξίζουν το σεβασμό και την αγάπη μας. Συγχαίρω την ΚΕΔΕ για την πρωτοβουλία αυτή. Με τη δική μας συμβολική δράση στις 13/11 – υπό τον συντονισμό της αρμόδιας αντιδημάρχου Χριστίνας Μαργαρίτη– εκφράζουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και υπενθυμίζουμε ότι η καθαρή πόλη είναι ευθύνη όλων μας».

Τι είναι η «Καθαρή Εβδομάδα»
Η «Καθαρή Εβδομάδα» είναι μια πανελλαδική πρωτοβουλία αλληλεγγύης και ευαισθητοποίησης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ). Φέτος πραγματοποιείται από τις 16 έως τις 22 Νοεμβρίου, αναδεικνύοντας τη σημασία της συλλογικής ευθύνης, της συνεργασίας και της ενεργού συμμετοχής όλων για ένα καθαρότερο αστικό περιβάλλον. Η πρωτοβουλία αυτή τιμά τους ανθρώπους της καθαριότητας (τους «αφανείς ήρωες» των δήμων) που εργάζονται καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες για να διατηρούν καθαρούς τους δρόμους, τις πλατείες, τα πάρκα και τους δημόσιους χώρους
Βασικές ημερομηνίες
- Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2026 | 19:30: Εκδήλωση και φωταγώγηση της κεντρικής καρδιάς στο Δημαρχείο Αγίου Δημητρίου.
- 13–20 Νοεμβρίου 2026: Η καρδιά παραμένει φωτισμένη, μεταφέροντας το μήνυμα της ευγνωμοσύνης.
- 16–22 Νοεμβρίου 2026: Πραγματοποίηση της «Καθαρής Εβδομάδας 2026».
Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου καλεί τους κατοίκους, τους συλλόγους και τους τοπικούς φορείς να συμμετάσχουν στην εκδήλωση και να ενώσουν τη φωνή τους σε ένα κοινό μήνυμα αναγνώρισης προς τους εργαζομένους στην Καθαριότητα.
Όλοι μαζί εκφράζουμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλες και όλους τους ανθρώπους της καθαριότητας, που φροντίζουν καθημερινά την πόλη μας!







