13:53 Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2026 ☁️20° Γλυφάδα
NOTIOI TV LIVE
ΤΩΡΑ
Μπράουνι με φυστικοβούτυρο, λευκή σοκολάτα και κούκι: τρεις πρωτότυπες εκδοχέςΦέρφιλντ Καλιφόρνιας: Ένας νεκρός και έξι τραυματίες από πυροβολισμούς σε κατάστημα HalloweeniOS 27.3: Στις 4 Νοεμβρίου η πρώτη beta, με Apple Intelligence στην ΚίναΣε διαθεσιμότητα ο επικελευστής του ΠΝ που συνελήφθη για τους εμπρησμούς σε Γλυφάδα και Νέο ΗράκλειοΕξατομικευμένο εμβόλιο για τον καρκίνο των ωοθηκών ενεργοποίησε το ανοσοποιητικό σε 8 από 10 ασθενείςΚαππαροσαλάτα με σκορδαλιά: η συνταγή μιας μαγείρισσας από την ΤήνοΜοντέρο: «Με τη θέληση του Θεού όλα θα είναι καλύτερα όταν επιστρέψω»Σταθερό, internet και τηλεόραση χωρίς συμβόλαιο: ποιες επιλογές υπάρχουνΠορτοκαλί προειδοποίηση της ΕΜΥ: Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι από την ΚυριακήΚαθαρισμός καναπέ με ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων και καπάκι κατσαρόλαςΥπόθεση «Χωριάτικο»: Προφυλακίστηκε η λογίστρια, κόρη του αρχιλογιστή – Δέκα οι προφυλακισμένοιInfernogallus jamesi: ο μικρόσωμος δεινόσαυρος με ράμφος παπαγάλου που έτρωγε φρούτα
← Πίσω Ελλάδα

Σε διαθεσιμότητα ο επικελευστής του ΠΝ που συνελήφθη για τους εμπρησμούς σε Γλυφάδα και Νέο Ηράκλειο

Με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας τίθεται σε διαθεσιμότητα ο 46χρονος υπαξιωματικός, που συνελήφθη στη Λευκάδα για εμπρηστικές επιθέσεις κατά πρώην συντρόφων του.

Φωτογραφία: google.com
Φωτογραφία: google.com

Σε διαθεσιμότητα τίθεται ο Επικελευστής του Πολεμικού Ναυτικού που συνελήφθη στη Λευκάδα για τις εμπρηστικές επιθέσεις σε κατοικία και οχήματα στη Γλυφάδα και στο Νέο Ηράκλειο Αττικής. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας ζήτησε από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Δημήτριο Χούπη, να ληφθεί το μέτρο άμεσα.

Ο 46χρονος υπαξιωματικός είχε ταυτοποιηθεί από τις αστυνομικές αρχές ως ο φερόμενος δράστης και αναζητούνταν ως βασικός ύποπτος, μέχρι που εντοπίστηκε και συνελήφθη στο νησί. Η διαθεσιμότητα αποτελεί την πρώτη διοικητική εξέλιξη από την πλευρά του υπουργείου, ενώ η υπόθεση παραμένει στην ποινική έρευνα των αρμόδιων αρχών.

Τρεις επιθέσεις μέσα σε λίγες ώρες

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της αστυνομικής έρευνας, οι επιθέσεις έγιναν τα ξημερώματα και στράφηκαν κατά πρώην συντρόφων του. Η πρώτη καταγράφηκε λίγο μετά τις 02:20 σε διαμέρισμα στην Άνω Γλυφάδα, όπου διαμένει η πρώτη γυναίκα. Ο άνδρας φέρεται να μπήκε με δικά του κλειδιά, αφού πρώτα κάλυψε με πανί την κάμερα ασφαλείας. Φορώντας κουκούλα και μάσκα, φέρεται να περιέλουσε τον χώρο με εύφλεκτο υγρό και να έβαλε φωτιά. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχε τοποθετήσει και εκρηκτικό μηχανισμό. Από το περιβάλλον της γυναίκας αναφέρθηκε επίσης ότι οι ανιχνευτές πυρασφάλειας είχαν καλυφθεί με ταινία.

Στο διαμέρισμα επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής. Μια 36χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Περίπου 15 λεπτά αργότερα, γύρω στις 02:35, ο 46χρονος φέρεται να βρέθηκε στην οδό Νυμφών, στο κέντρο της Γλυφάδας. Εκεί πυρπόλησε το αυτοκίνητο μιας 55χρονης, επίσης πρώην συντρόφου του, καθώς και το όχημα του 51χρονου νυν συντρόφου της.

Στις 04:38 εκδηλώθηκε φωτιά σε αυτοκίνητο στην οδό Κρήτης στο Νέο Ηράκλειο. Το όχημα, που ανήκει σε 49χρονη πρώην σύντροφο του υπόπτου, καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ η φωτιά επεκτάθηκε σε δεύτερο σταθμευμένο αυτοκίνητο. Προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές και στην πολυκατοικία, καθώς το όχημα ήταν σταθμευμένο στην πυλωτή της.

Το ιστορικό και οι αντιδράσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 46χρονος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Μηνύματα που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα δείχνουν ότι ζητούσε επανασύνδεση με μία από τις πρώην συντρόφους του, η οποία του απαντούσε να μην την ξαναενοχλήσει.

Η μητέρα του υπαξιωματικού δήλωσε ότι δεν είχε καταλάβει κάτι και ότι τον άκουγε καλά στις τηλεφωνικές τους επαφές. Όπως είπε: «Δεν γνωρίζω κυρία μου γιατί κατοικώ αλλού. Εγώ το παιδί μου στο τηλέφωνο μια χαρά το άκουγα, δεν ξέρω τι μπορεί να έχει συμβεί».

🔔 Ειδοποιήσεις για τα νέα

Μάθετε πρώτοι τα νέα του Notioi.gr: μια ειδοποίηση στο κινητό ή στον υπολογιστή σας για κάθε σημαντική είδηση, ακόμα κι όταν το site είναι κλειστό.

Θέλω ειδοποιήσεις για