23:46 Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2026 🌙21° Γλυφάδα
NOTIOI TV LIVE
ΤΩΡΑ
Μουντιάλ Γυναικών 2027: Ήττα 3-1 από την Αγγλία για την Εθνική στο ΠαγκρήτιοΗ Ελλάδα στηρίζει το αίτημα της Ουκρανίας για σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕΤραμπ μετά από κλήση με Πούτιν: Ρωσικό ντίζελ στη διεθνή αγορά και προσωρινή άδεια από το αμερικανικό TζΧάρης Ασημακόπουλος: «Η κατάθλιψη είναι ένα βάσανο που κουβαλάς μέσα σου»Νέες αμερικανικές κυρώσεις στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, λίγες ώρες μετά το Νόμπελ Ειρήνης σε πρώην δικαστή τουΜπαρτσελόνα: Χωρίς τον Ραφίνια κόντρα σε Χετάφε και ΓαλατασαράιΜαρία Σολωμού: «Θα έκανα εγώ πίσω 1000%» σε μια πιθανή ρήξη με τον Μάριο ΑθανασίουΘεσσαλονίκη: Επανήλθε το μετρό έπειτα από διακοπή δυόμισι ωρών λόγω τεχνικού προβλήματοςΗ Aramco υπόσχεται πλήρεις ποσότητες αργού στην Ευρώπη τον ΝοέμβριοΓιώργος Λιανός: «Ήταν πολύ άβολο για όλους» το αφιέρωμα του The Voice στον Γιώργο ΜαζωνάκηΕΣΑΚΕ: Χωρίς βαθμολογική ποινή ο Ολυμπιακός μετά την καταγγελία του ΠαναθηναϊκούΣτη φυλακή οδηγείται ο Βασίλης Παϊτέρης για φερόμενη παραβίαση περιοριστικού όρου
← Πίσω Κόσμος

Σεισμός 7,7 Ρίχτερ στα νότια παράλια του Παναμά – Προειδοποίηση για τσουνάμι

Ισχυρός σεισμός 7,7 βαθμών χτύπησε τα νότια παράλια του Παναμά. Το αμερικανικό σύστημα προειδοποίησης προειδοποιεί για πιθανά παλιρροϊκά κύματα σε πολλές χώρες.

Φωτογραφία: ---=XEON=--- · Πηγή: Wikimedia Commons (CC BY 3.0)
Φωτογραφία: ---=XEON=--- · Πηγή: Wikimedia Commons (CC BY 3.0)

Σεισμός μεγέθους 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στον Παναμά, στις 12:56 το μεσημέρι τοπική ώρα (20:56 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS). Μετά τη δόνηση εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Το επίκεντρο εντοπίστηκε στα νότια παράλια της χώρας, περίπου 12 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της κοινότητας Πιταλόζα Αρίμπα. Το εστιακό βάθος υπολογίστηκε αρχικά στα 12,5 χιλιόμετρα και στα τελευταία στοιχεία του USGS στα 12,6 χιλιόμετρα, δηλαδή ο σεισμός ήταν σχετικά επιφανειακός.

Η δόνηση έγινε αισθητή αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, στην Πόλη του Παναμά, καθώς και στην Κολομβία και τον Ισημερινό.

Η προειδοποίηση για τσουνάμι

Το σύστημα προειδοποίησης για τσουνάμι των ΗΠΑ ανέφερε ότι είναι πιθανό να σημειωθούν παλιρροϊκά κύματα εντός των επόμενων τριών ωρών. Οι περιοχές που μπορεί να επηρεαστούν είναι οι ακτές του Παναμά, της Κόστα Ρίκα, του Ισημερινού, του Περού, της Νικαράγουας, της Γουατεμάλας, του Ελ Σαλβαδόρ, του Μεξικού και της Κολομβίας.

Το ίδιο σύστημα έκανε λόγο για κίνδυνο τσουνάμι και στη Χαβάη.

Μέχρι αυτή την ώρα οι διαθέσιμες πληροφορίες δεν περιλαμβάνουν στοιχεία για θύματα ή υλικές ζημιές. Οι αρμόδιες αρχές των χωρών της περιοχής αναμένεται να ανακοινώσουν περισσότερα όσο εξελίσσεται η κατάσταση.

🔔 Ειδοποιήσεις για τα νέα

Μάθετε πρώτοι τα νέα του Notioi.gr: μια ειδοποίηση στο κινητό ή στον υπολογιστή σας για κάθε σημαντική είδηση, ακόμα κι όταν το site είναι κλειστό.

Θέλω ειδοποιήσεις για