Στο παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΥ τα 52α γενέθλια της ΝΔ – Απόντες Καραμανλής και Σαμαράς
Με ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τα 52 χρόνια της ΝΔ. Δεν παρευρίσκονται οι Κ. Καραμανλής, Α. Σαμαράς και Β. Μεϊμαράκης.

Με ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη, κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 52 ετών από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας. Η επετειακή εκδήλωση πραγματοποιείται στο παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΥ.
Από την εκδήλωση απουσιάζουν οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, καθώς και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, βρίσκεται στο Στρασβούργο. Δεν θα παραστεί επίσης ο Νίκος Δένδιας.
Τι είπε ο πρωθυπουργός
Στην έναρξη της ομιλίας του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τα μέλη και τους φίλους της ΝΔ που βρέθηκαν στην εκδήλωση και σημείωσε ότι η φετινή επέτειος έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα. «Εσείς είστε η Νέα Δημοκρατία, εσείς είστε η ψυχή και η καρδιά της παράταξης», ανέφερε.
Όπως τόνισε, στόχος της βραδιάς είναι ο καθένας να ανατρέξει στη δική του προσωπική διαδρομή και να θυμηθεί όσα τον συνδέουν με το κόμμα. Η ομιλία αναμενόταν να περιλαμβάνει μηνύματα τόσο προς το εσωτερικό της παράταξης όσο και προς τα έξω.
Το πρόγραμμα και οι παρόντες
Οι διοργανωτές έχουν ετοιμάσει μια ψηφιακή διαδρομή στον χρόνο, που παρουσιάζει τους σημαντικούς σταθμούς του κόμματος στα 52 χρόνια του, τα οποία συμπίπτουν με τα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Σε οθόνες σε όλο τον χώρο προβάλλονται ψηφιακά αφίσες από τις καμπάνιες της ΝΔ, της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, καθώς και ιστορικά πρωτοσέλιδα εφημερίδων από εκλογικές νίκες και άλλες σημαντικές στιγμές της παράταξης. Άλλες οθόνες φιλοξενούν έκθεση φωτογραφίας με τη διαδρομή του κόμματος, με ιστορικά καρέ αλλά και φωτογραφίες από προσωπικά αρχεία μελών.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει επίσης παιχνίδια ερωτήσεων και απαντήσεων για την ιστορία της ΝΔ, μπασκέτες, χώρους όπου οι επισκέπτες βγάζουν φωτογραφίες με τεχνητή νοημοσύνη και «ενσωματώνονται» σε ιστορικές στιγμές του κόμματος, καθώς και φαγητό, ποτό και μουσική.
Στον χώρο βρίσκονταν ήδη αρκετά στελέχη, μεταξύ των οποίων η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο Μάκης Βορίδης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μπάμπης Αθανασίου και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου.




