Τραμπ: Η Google απέρριψε την πρότασή μου για «Ωκεανό Τραμπ»
Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε σε προεκλογική συγκέντρωση στην Τζόρτζια ότι πρότεινε στην Google να μετονομάσει τον Ατλαντικό ή τον Ειρηνικό, αλλά η εταιρεία αρνήθηκε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι η Google αρνήθηκε να μετονομάσει έναν ωκεανό προς τιμήν του. Τα λόγια του ειπώθηκαν σε προεκλογική συγκέντρωση υποστηρικτών του στην Τζόρτζια.
Σύμφωνα με τον ίδιο, πρότεινε σε εκπροσώπους της εταιρείας να ονομαστεί «Ωκεανός Τραμπ» είτε ο Ατλαντικός είτε ο Ειρηνικός. Ο Τραμπ υποστήριξε ότι έστειλε στην Google και χάρτη με τη νέα ονομασία, όμως οι εκπρόσωποί της απέρριψαν την ιδέα.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος, του απάντησαν αγανακτισμένοι: «Φτάνει, αρκετά. Δεν θα κάνουμε κάτι άλλο». Πρόσθεσε ότι του είπαν και τα εξής: «Κύριε, κοιτάξτε, εντάξει, αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε. Οι ωκεανοί είναι διαφορετικοί. Οι ωκεανοί καλύπτουν πολλές, πολλές χώρες. Δεν μπορούμε να το κάνουμε».
Ο Τραμπ είπε στη συνέχεια ότι αστειευόταν, «αυτή τη φορά», και σημείωσε ότι δεν επρόκειτο για τη χειρότερη ιδέα που είχε σκεφτεί.
Οι προηγούμενες μετονομασίες
Η δήλωση έρχεται μετά από δύο μετονομασίες γεωγραφικών σημείων που έχει ήδη κάνει ο Τραμπ. Το 2025, με εκτελεστικό διάταγμα, μετονόμασε τον Κόλπο του Μεξικού σε «Κόλπο της Αμερικής». Τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους μετονόμασε τη Λίμνη Οντάριο, στα σύνορα με τον Καναδά, σε «Λίμνη της Αμερικής». Η Google Maps υιοθέτησε και τις δύο αλλαγές για τους χρήστες στις ΗΠΑ.
Δεν είναι σαφές αν η συνομιλία με εκπροσώπους της Google έγινε πράγματι όπως την περιέγραψε ο Τραμπ. Η εκδοχή που διατυπώθηκε στη συγκέντρωση προέρχεται αποκλειστικά από τον ίδιο, και στα διαθέσιμα στοιχεία δεν υπάρχει τοποθέτηση της εταιρείας.




