Ζώδια και οικονομικά μέχρι τα Χριστούγεννα: ποια πιέζονται και ποια ενισχύονται
Ο αστρολόγος Κώστας Λεφάκης εκτιμά ότι μέχρι τα Χριστούγεννα του 2026 ο ζωδιακός χωρίζεται σε όσους θα πιεστούν οικονομικά και όσους θα βρουν νέες πηγές εσόδων.

Μέχρι τα Χριστούγεννα του 2026 τα οικονομικά των ζωδίων θα επηρεαστούν σημαντικά από τις πλανητικές κινήσεις, σύμφωνα με τον αστρολόγο Κώστα Λεφάκη. Όπως εκτιμά, ο ζωδιακός χωρίζεται σε εκείνους που θα βρουν απρόσμενες πηγές εσόδων και σε εκείνους που θα χρειαστεί να περιορίσουν αυστηρά τα έξοδά τους. Ο ίδιος κάνει λόγο για συνεχιζόμενη ακρίβεια και πιέσεις στον βιοπορισμό.
Στο πλανητικό σκηνικό που περιγράφει περιλαμβάνονται η συνύπαρξη του Άρη με τον Δία στον Λέοντα, η είσοδος του Άρη στην Παρθένο και η ανάδρομη πορεία του Ερμή και της Αφροδίτης.
Τα ζώδια που θα πρέπει να προσέξουν
Για την Παρθένο, ο αστρολόγος υποστηρίζει ότι η επιρροή του Ερμή σε ζώδια της Γης και του Νερού, μαζί με την είσοδο του Άρη στο ζώδιό τους, δημιουργεί ασφυκτικές συνθήκες. Όπως είπε, «θέλουν ακόμα δύο χρόνια, μέχρι το ’28 έχει δρόμο». Τους ελεύθερους επαγγελματίες του ζωδίου τους προειδοποιεί ότι κινδυνεύουν να στερέψουν οικονομικά, αν δεν περιορίσουν τα έξοδα.
Στους Ιχθύς προβλέπει «άλλα δύο χρόνια λιτότητα οικονομικά», με τα έσοδα να καλύπτουν μόνο τις ανάγκες («τόσα όσα»). Η συμβουλή του μέχρι τις γιορτές είναι εγκράτεια και αποφυγή ανοιγμάτων, δανείων ή οικονομικών ρίσκων, καθώς οι ανατροπές στις συνθήκες διαβίωσης θα απορροφήσουν σημαντικά κεφάλαια.
Οι Κριοί, κατά τον Κώστα Λεφάκη, δεν έχουν περιθώριο για επίδειξη ή επιπόλαιες αγορές. Η προτεραιότητά τους θα πρέπει να είναι η κάλυψη παλαιότερων οικονομικών κενών και οφειλών. Με σύμμαχο τον Δία μπορούν να κρατήσουν το εισόδημά τους σταθερό, εφόσον είναι συνετοί στα καθημερινά έξοδα.
Τα ζώδια που αναμένεται να δουν έσοδα
Στους Σκορπιούς ο αστρολόγος αναφέρει ότι ο Δίας στον 10ο οίκο, της καριέρας και της κοινωνικής ανόδου, και ο Ουρανός στον 8ο τους επιτρέπουν να βρίσκουν λύσεις εκεί που άλλοι βλέπουν αδιέξοδο. Όπως είπε, «θα βρούνε τους σπόρους, τις θεραπείες, τους συμμάχους και τους χορηγούς —σιωπηλά, όχι φανερά». Σύμφωνα με την εκτίμησή του, οι υπόγειες συμφωνίες και η παρασκηνιακή στήριξη θα αποφέρουν κέρδη.
Οι Αιγόκεροι, αν και δοκιμάζονται σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο, δεν θα μείνουν χωρίς υποστήριξη στα πρακτικά ζητήματα. Μέχρι το τέλος του έτους, κατά τον αστρολόγο, θα εμφανιστούν περιστατικά και ισχυρά πρόσωπα που θα λειτουργήσουν ως χορηγοί. Έτσι θα αποκτήσουν τα μέσα για σχέδια που μέχρι πρότινος δεν μπορούσαν να υλοποιήσουν λόγω έλλειψης ρευστότητας.
Για τους Καρκίνους, ο Δίας στον Λέοντα φωτίζει τον τομέα των οικονομικών και ευνοεί τα έσοδα και την αύξηση των κερδών. Ταυτόχρονα, όπως σημειώνει ο αστρολόγος, μεγεθύνει τα λάθη τακτικής του παρελθόντος. Αν εντοπίσουν έγκαιρα τις διαρροές και αποφύγουν την κτητικότητα, μπορούν να κλείσουν τη χρονιά με θετικό πρόσημο.
Τους Τοξότες ο Κώστας Λεφάκης τους θεωρεί τους πιο ευνοημένους, χάρη στο μεγάλο τρίγωνο φωτιάς μεταξύ Δία και Ποσειδώνα. Εκτιμά ότι, ενώ ίσως νιώθουν πίεση, θα ανοίξει ξαφνικά μια πόρτα προς έναν «κρυμμένο θησαυρό». Από τις 24 Νοεμβρίου και μετά, με τον Ήλιο στο ζώδιό τους σε τρίγωνο με τον Δία και τον Κρόνο, όσοι κινηθούν στρατηγικά μπορούν, κατά τον ίδιο, να επιτύχουν σημαντικές οικονομικές και επιχειρηματικές συμφωνίες.







