23:51 Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2026 🌧️17° Γλυφάδα
NOTIOI TV LIVE
ΤΩΡΑ
Η αγορά μεγέθυνσης πέους μεγαλώνει στις ΗΠΑ και το ντοκιμαντέρ «Manhood» ρίχνει φως στα κίνητραΚακοκαιρία από την Κυριακή έως την Τρίτη: Καταιγίδες και χαλάζι, 30-40 χιλιοστά βροχής στην ΑττικήΜαρτυρία πολίτη: Τουρίστρια έψαχνε το παιδί της στο Μοναστηράκι και ζήτησε βοήθεια από αστυνομικούςΓαλλία: 296 συλλήψεις στην τρίτη διαδήλωση για το κόστος ζωής, με επεισόδια σε πόλειςΑραγτσί: Το Ιράν δεν σκοπεύει να διαπραγματευθεί με τις ΗΠΑ σε αυτή τη φάσηΜάνη: 53χρονος πυροβόλησε θανάσιμα τον 57χρονο αδελφό του και παραδόθηκε στην Αστυνομία«The Shards»: Η σειρά βασισμένη στο μυθιστόρημα του Μπρετ Ίστον Έλις φέρνει πίσω τη μόδα των '80s«Φτιαγμένος για Εκείνη»: Colman, Dinklage και Skarsgård σε ένα παραμύθι από ψάθα3I/ATLAS: ο διαστρικός κομήτης που αποδεικνύεται απολίθωμα του αρχέγονου σύμπαντοςΔερματολόγος: Το μπλε φως των οθονών μπορεί να επιταχύνει τη γήρανση του δέρματοςΑπόστολος Γκλέτσος για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια: «Το παιδί πρέπει να μυρίσει μάνα»Καθαρισμός πατωμάτων: Η συμβουλή ειδικού με μαλακτικό ρούχων για λιγότερη σκόνη
← Πίσω Ελλάδα

Κακοκαιρία από την Κυριακή έως την Τρίτη: Καταιγίδες και χαλάζι, 30-40 χιλιοστά βροχής στην Αττική

Διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά φέρνουν από την Κυριακή 1/11 ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο. Προσοχή ζητούν οι μετεωρολόγοι για την Αττική.

Φωτογραφία: google.com
Φωτογραφία: google.com

Με επιδείνωση του καιρού υποδέχεται η χώρα τον Νοέμβριο. Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 1 Νοεμβρίου αναμένονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες, τοπικές χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένοι άνεμοι, με τα φαινόμενα να διατηρούνται κατά τόπους έως και την Τρίτη 3 Νοεμβρίου. Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης, το οποίο ισχύει τουλάχιστον έως τη Δευτέρα 2/11.

Η κακοκαιρία συνδέεται με βαρομετρικά χαμηλά που κινούνται από την περιοχή της Ιταλίας. Το πρώτο θα επηρεάσει αρχικά το Ιόνιο και τη δυτική Ελλάδα, ενώ ένα δεύτερο, βαθύτερο σύστημα αναμένεται να ακολουθήσει τη Δευτέρα και την Τρίτη, παρατείνοντας την αστάθεια. Σύμφωνα με το meteo.gr, το επεισόδιο βροχόπτωσης της Κυριακής κατατάσσεται στην Κατηγορία 4 («Πολύ Σημαντική») της κλίμακας RPI του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Τι προβλέπεται στην Αττική

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί ότι ο καιρός στην Αττική θα είναι άστατος από το πρωί της Κυριακής έως και το απόγευμα, με βροχές που θα παρουσιάζουν εξάρσεις και υφέσεις και κατά διαστήματα καταιγίδες, τοπικά ισχυρές. Σε ορισμένες περιοχές τα συνολικά ύψη βροχής μπορεί να φτάσουν τα 30-40 χιλιοστά. Αν καταγραφούν σε σύντομο διάστημα, δεν αποκλείεται συσσώρευση υδάτων ή τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα. Ο ίδιος συστήνει προσοχή στις μετακινήσεις, διευκρινίζοντας ότι δεν θα βρέχει ισχυρά σε όλη την Αττική σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας σημειώνει ότι, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η Αττική δεν ανήκει στις περιοχές με την υψηλότερη επικινδυνότητα, δεν αποκλείει όμως τοπικές βροχές και τονίζει ότι χρειάζεται παρακολούθηση των νεότερων προγνωστικών. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή αναμένεται 15 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι περιοχές και η εξέλιξη των φαινομένων

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Κυριακή ισχυρά φαινόμενα προβλέπονται:

  • στο Ιόνιο, από τις πρώτες ώρες έως το μεσημέρι·
  • στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, από το πρωί έως το απόγευμα·
  • στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, από το πρωί έως αργά τη νύχτα·
  • στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, από το απόγευμα έως αργά τη νύχτα, και στα Δωδεκάνησα από τις απογευματινές ώρες.

Τη Δευτέρα οι βροχές θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στο Ιόνιο, ενώ από το απόγευμα η κακοκαιρία θα ενταθεί στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Το meteo.gr εκτιμά πρόσκαιρη ύφεση από τις πρωινές ώρες έως το απόγευμα της Δευτέρας και νέα ενίσχυση από το βράδυ. Την Τρίτη τα έντονα φαινόμενα θα επιμείνουν στη δυτική Ελλάδα και σταδιακά θα μετακινηθούν προς την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα ενισχυθούν στις θαλάσσιες περιοχές, με βόρειους ανέμους στο Αιγαίο που τοπικά θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Οι θερμοκρασίες θα είναι λίγο χαμηλότερες από τις κανονικές, με μέγιστες περίπου 17 έως 20 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές, ενώ στα βόρεια ορεινά δεν αποκλείονται ασθενείς χιονοπτώσεις σε μεγάλα υψόμετρα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις περιφέρειες και τους δήμους ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα. Στους πολίτες συνιστά, μεταξύ άλλων, να αποφεύγουν τη διάσχιση ρεμάτων και χειμάρρων, να ασφαλίσουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν και να προφυλάσσονται άμεσα σε κτίριο ή αυτοκίνητο σε περίπτωση χαλαζόπτωσης.

🔔 Ειδοποιήσεις για τα νέα

Μάθετε πρώτοι τα νέα του Notioi.gr: μια ειδοποίηση στο κινητό ή στον υπολογιστή σας για κάθε σημαντική είδηση, ακόμα κι όταν το site είναι κλειστό.

Θέλω ειδοποιήσεις για