Ζωή Κρονάκη: Η λιποθυμία σε αυτόφωρη που την απομάκρυνε από τη δικηγορία
Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ αποκάλυψε στο «Νωρίς Νωρίς» ότι είχε πάρει άδεια δικηγόρου, αλλά άλλαξε πορεία όταν λιποθύμησε πριν από μια αυτόφωρη διαδικασία.

Η Ζωή Κρονάκη αποκάλυψε ότι είχε σπουδάσει Νομική, είχε πάρει άδεια ασκήσεως δικηγορικού επαγγέλματος και ότι η δικηγορική της πορεία τελείωσε απότομα, όταν λιποθύμησε λίγο πριν από μια αυτόφωρη διαδικασία. Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της ΕΡΤ μίλησε για την εμπειρία αυτή ως καλεσμένη της εκπομπής «Νωρίς Νωρίς».
Όπως εξήγησε, για ένα διάστημα ασχολήθηκε με το επάγγελμα και έκλεισε κάποιες εξώδικες συμφωνίες, χωρίς να χρειαστεί να εμφανιστεί σε δικαστήριο. Για το ποινικό δίκαιο είπε ότι το αγαπά πολύ, το θεωρεί όμως ιδιαίτερα απαιτητικό. Σημείωσε ότι οι γυναίκες ποινικολόγοι στην Ελλάδα είναι ελάχιστες, «μετρημένες στην παλάμη του χεριού», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Η ίδια ανέφερε ότι το ενδιαφέρον της για το αντικείμενο υπάρχει από μικρή ηλικία. Την ελκύουν οι serial killers, οι ταινίες και τα ντοκιμαντέρ με τέτοια θεματολογία, καθώς και οι βιογραφίες ανθρώπων που έχουν διαπράξει εγκλήματα. Παράλληλα άσκησε κριτική στις σπουδές της, λέγοντας ότι στα τέσσερα χρόνια της σχολής δεν είχαν δει ούτε ένα δικόγραφο και δεν είχαν κρατήσει στα χέρια τους ούτε μία αγωγή.
Η στιγμή που άλλαξε την πορεία της
Η κ. Κρονάκη περιέγραψε ότι εκείνη την περίοδο όλα στην επαγγελματική της ζωή εξελίσσονταν απροσδόκητα και θετικά. Αναφέρθηκε στην είσοδό της στο ραδιόφωνο, στη δουλειά της στην εφημερίδα «Μακεδονία», όπου έκανε δικαστικό ρεπορτάζ, και αργότερα στην τηλεόραση.
Το περιστατικό έγινε, όπως είπε, όταν έπρεπε να παρασταθεί σε αυτόφωρη διαδικασία. Ενώ βρισκόταν έξω από την αίθουσα για να παραλάβει τα έγγραφα που χρειάζονταν, λιποθύμησε. Δεν γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη και υπέθεσε ότι ίσως συνέβαλε και το γεγονός ότι το προηγούμενο βράδυ είχε βγει στην τηλεόραση.
Αφού συνήλθε, μπήκε στην αίθουσα και άκουσε τις υποθέσεις της διαδικασίας. Τότε, όπως είπε, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η δικηγορία δεν ήταν για εκείνη: «αυτό δεν είναι για μένα παιδιά».




