05:06 Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2026 ⛈️18° Γλυφάδα
NOTIOI TV LIVE
ΤΩΡΑ
Αράπικα φιστίκια και εγκέφαλος: τι έδειξε μελέτη για την ινσουλίνη και τη μνήμηΤα κλασικά έργα για παιδιά: διασκευές που ταξιδεύουν από την Ελλάδα σε Γαλλία και ΚίναΝέα εκστρατεία της GSK Ελλάδος για τον RSV: στο επίκεντρο οι άνω των 60 ετώνΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν 21 νέα μέλη στην Επιτροπή Συμπαράταξης και ΔιεύρυνσηςΚακοκαιρία: Μηνύματα από το 112 σε Κέρκυρα, Θεσπρωτία και Πρέβεζα για περιορισμό των μετακινήσεωνΝοέμβριος 2026: Τέσσερα ζώδια μπροστά σε νέο ξεκίνημα μετά από απογοήτευσηStarlink: Ειδοποίηση για πνευματικά δικαιώματα σε χρήστη που κατέβασε επεισόδιο του DexterStouraitis Papadopoulos Quintet με τον Τάκη Πατερέλη στο Half Note Jazz ClubΤσίπρας από την Καλαμάτα: «Η χώρα βουλιάζει στη διαφθορά» – Επίθεση σε Μητσοτάκη για ΑΑΔΕ, ΟΠΕΚΕΠΕ και fundsΟΔΑΠ: Αντιδράσεις μετά την ακύρωση των διαγωνισμών για πωλητήρια και τουαλέτες της Ακρόπολης«Συνέλευση πολυκατοικίας»: Κοινόχρηστα, υποψίες και καβγάδες στον ΣΚΑΪΟΔΑΠ για διαγωνισμούς σε αρχαιολογικούς χώρους: «Απολύτως νόμιμοι και νομότυποι»
← Πίσω Ελλάδα

Κακοκαιρία: Μηνύματα από το 112 σε Κέρκυρα, Θεσπρωτία και Πρέβεζα για περιορισμό των μετακινήσεων

Τρία μηνύματα από το 112 εστάλησαν το βράδυ της Δευτέρας σε Κέρκυρα, Θεσπρωτία και Πρέβεζα. Η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου έχει εκδώσει κόκκινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες.

Φωτογραφία: google.com
Φωτογραφία: google.com

Μηνύματα από το 112 εστάλησαν το βράδυ της Δευτέρας 2 Νοεμβρίου 2026 στους κατοίκους της Κέρκυρας, των Παξών, των Αντιπαξών, των Διαπόντιων Νήσων, της Θεσπρωτίας και της Πρέβεζας. Λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων και των καταιγίδων που αναμένονται στις περιοχές αυτές, οι πολίτες καλούνται να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους έως τις πρωινές ώρες της Τρίτης 3 Νοεμβρίου.

Τα μηνύματα του 112

Συνολικά εκδόθηκαν τρία προειδοποιητικά μηνύματα. Το πρώτο στάλθηκε στις 22:07 για την Κέρκυρα, τους Παξούς, τους Αντιπαξούς και τα Διαπόντια Νησιά. Στις 22:20 ακολούθησε μήνυμα για την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και στις 22:30 για την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Το κείμενο των μηνυμάτων ανέφερε ότι «από απόψε το βράδυ μέχρι τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες». Οι κάτοικοι καλούνται επίσης να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους σε όσες είναι απολύτως απαραίτητες.

Η Πολιτική Προστασία έχει θέσει σε επιφυλακή τους μηχανισμούς της στην Ήπειρο και στα νησιά του Ιονίου, κυρίως στην Κέρκυρα, καθώς υπάρχει κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων.

Κόκκινη προειδοποίηση και άλλες περιοχές

Σύμφωνα με τους επιστήμονες της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου, που συνεδρίασε το μεσημέρι της Δευτέρας, αναμένονται ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα (κόκκινη προειδοποίηση) στην Κέρκυρα, τη Θεσπρωτία και την Πρέβεζα έως το πρωί της Τρίτης.

Κόκκινη προειδοποίηση ισχύει και για άλλες περιοχές:

  • στο Ανατολικό Αιγαίο, από τη Χίο και νοτιότερα, καθώς και στα Δωδεκάνησα, έως αργά το βράδυ της Δευτέρας·
  • στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, στη Θάσο, στη Σαμοθράκη, στη Θράκη και στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου (Λήμνος, Άγιος Ευστράτιος, Λέσβος), κατά τη διάρκεια της νύχτας και έως την Τρίτη.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.

Κατάσταση κινητοποίησης Red Code

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει θέσει σε κατάσταση κινητοποίησης Red Code για τη Δευτέρα και την Τρίτη τις περιφέρειες Ιονίων Νήσων, Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Βορείου Αιγαίου. Στο ίδιο καθεστώς βρίσκονται οι Περιφερειακές Ενότητες Δωδεκανήσου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

🔔 Ειδοποιήσεις για τα νέα

Μάθετε πρώτοι τα νέα του Notioi.gr: μια ειδοποίηση στο κινητό ή στον υπολογιστή σας για κάθε σημαντική είδηση, ακόμα κι όταν το site είναι κλειστό.

Θέλω ειδοποιήσεις για