12:30 Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2026 ⛈️19° Γλυφάδα
NOTIOI TV LIVE
ΤΩΡΑ
Γλυφάδα: Άνδρας πήρε κατασχεμένο αυτοκίνητο από το Α.Τ. και τραυμάτισε αστυνομικόΣέρρες: Αποδράσεις μεταναστών από τη δομή Σιντικής, συνελήφθησαν οι περισσότεροι«Μια ζωή»: Η Νένα Μεντή επιστρέφει για τρίτη χρονιά στο Πτι ΠαλαίΤι συμβαίνει στον οργανισμό όταν διακόπτεται η άσκηση και πώς δουλεύει η μυϊκή μνήμηΑνοίγουν ξανά τα σχολεία της Γκράβας μετά από σχεδόν ένα μήνα, με κλειστό το αέριοΔίκη για τα Τέμπη: 21 μάρτυρες καταθέτουν αυτή την εβδομάδα σε τρεις συνεδριάσειςΚακοκαιρία και τη Δευτέρα: βροχές, καταιγίδες και χαλάζι σε πολλές περιοχέςΈκρηξη στην Πλάκα: Στον ανακριτή οι τρεις κατηγορούμενοι για τον θάνατο έξι ανθρώπωνΟ Γιάννης Κότσιρας γιορτάζει 30 χρόνια δισκογραφίας στον Σταυρό του ΝότουΖώδια σήμερα: Ένταση και παρεξηγήσεις στο προσκήνιο, προτροπή για ψυχραιμίαΕθνική Πινακοθήκη: Το πρόγραμμα του Νοεμβρίου με μουσική, εκθέσεις και υφαντά από τη ΘράκηΑρχιτεκτονική και σινεμά: μια σχέση που αλλάζει, σύμφωνα με τον Ηρακλή Καραμπάτο
← Πίσω Ελλάδα

Σέρρες: Αποδράσεις μεταναστών από τη δομή Σιντικής, συνελήφθησαν οι περισσότεροι

Δέκα μετανάστες διέφυγαν το απόγευμα της Κυριακής από την Κλειστή Δομή Σιντικής στις Σέρρες. Οι επτά συνελήφθησαν, ενώ οι αστυνομικοί ζητούν να κλείσει η δομή.

Φωτογραφία: google.com
Φωτογραφία: google.com

Μετανάστες διέφυγαν το απόγευμα της Κυριακής 1 Νοεμβρίου από την Κλειστή Δομή Σιντικής, στη θέση «Κλειδί» των Σερρών. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, επρόκειτο για δέκα υπηκόους Μπαγκλαντές, ηλικίας από 21 έως 37 ετών. Επτά από αυτούς συνελήφθησαν στη συνέχεια.

Μόλις διαπιστώθηκε η απουσία τους, η Ελληνική Αστυνομία κινητοποίησε δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή για να τους εντοπίσει. Σε ορισμένες πληροφορίες αναφέρεται ότι η απόδραση σημειώθηκε γύρω στις 19:00 και ότι οι διαφυγόντες ήταν έντεκα, με οκτώ συλλήψεις. Ο αριθμός δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημη ανακοίνωση.

Η αντίδραση των αστυνομικών

Το περιστατικό προκάλεσε νέα αντίδραση από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών. Ο πρόεδρός της, Γιάννης Κούνιος, δήλωσε ότι «έχουμε γίνει γραφικοί επαναλαμβάνοντας τις ίδιες προειδοποιήσεις» και ότι η πραγματικότητα δεν αλλάζει.

Όπως ανέφερε, η Ένωση έχει επισημάνει επανειλημμένα τις σοβαρές ελλείψεις στις υποδομές, τα προβλήματα ασφαλείας και τις επικίνδυνες συνθήκες υπηρεσίας των αστυνομικών. Τόνισε ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά, αλλά για «διαρκή κατάσταση που ανακυκλώνεται, χωρίς ουσιαστική αντιμετώπιση». Η θέση της Ένωσης, κατέληξε, είναι να κλείσει η δομή.

Το πλαίσιο

Στη δομή βρίσκονταν έως την Κυριακή συνολικά 125 μετανάστες. Το περιστατικό προστίθεται σε μια σειρά εντάσεων και επεισοδίων που έχουν καταγραφεί τους τελευταίους μήνες στην εγκατάσταση. Όπως αναφέρεται, αυτά προκαλούν ανησυχία στην τοπική κοινωνία και έχουν κινητοποιήσει επανειλημμένα τις αστυνομικές αρχές.

Δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για τον τρόπο της διαφυγής ούτε για τις έρευνες που ενδεχομένως ακολουθούν. Δεν είναι επίσης γνωστό αν οι υπόλοιποι διαφυγόντες έχουν εντοπιστεί.

🔔 Ειδοποιήσεις για τα νέα

Μάθετε πρώτοι τα νέα του Notioi.gr: μια ειδοποίηση στο κινητό ή στον υπολογιστή σας για κάθε σημαντική είδηση, ακόμα κι όταν το site είναι κλειστό.

Θέλω ειδοποιήσεις για