Σκορσέζε: Η ταινία για την Κλεοπάτρα με την Τζολί δεν έγινε λόγω «The Interview»
Ο Μάρτιν Σκορσέζε αποκάλυψε ότι σχεδίαζε ταινία για την Κλεοπάτρα με την Αντζελίνα Τζολί. Το project ακυρώθηκε, όπως υποστηρίζει, μετά το σκάνδαλο γύρω από το «The Interview».

Ο Μάρτιν Σκορσέζε ετοίμαζε ταινία για την Κλεοπάτρα Ζ΄ της Αιγύπτου, με πρωταγωνίστρια την Αντζελίνα Τζολί, όμως το σχέδιο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ο ίδιος ο σκηνοθέτης το αποκάλυψε σε συζήτηση με την κόρη του, Φραντσέσκα, στη νέα σειρά βίντεο «Crafty» του φεστιβάλ Tribeca. Υποστήριξε ότι υπαίτιος ήταν, έμμεσα, ο Σεθ Ρόγκεν.
Ο Σκορσέζε αναφέρθηκε στην κωμωδία «The Interview», στην οποία δύο δημοσιογράφοι παίρνουν συνέντευξη από τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, και στη συνέχεια προσλαμβάνονται από τη CIA για να τον δολοφονήσουν. Η ταινία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στη Βόρεια Κορέα. Αργότερα σημειώθηκε μαζική επίθεση χάκερ στη Sony Pictures, που οδήγησε στη διαρροή ιδιωτικών email και εμπιστευτικών πληροφοριών για την εσωτερική λειτουργία του στούντιο.
«Θα ήταν πραγματικά τρελό»
Κατά τον σκηνοθέτη, το έργο για την Κλεοπάτρα βρισκόταν ήδη σε εξέλιξη. Το σενάριο είχε ανατεθεί στον Έρικ Ροθ. «Είχαμε ξεκινήσει. Η Αντζελίνα Τζολί θα υποδυόταν την Κλεοπάτρα Ζ΄ της Αιγύπτου. Θα ήταν πραγματικά τρελό», είπε.
Με χιουμοριστικό τόνο, ο Σκορσέζε απέδωσε την ακύρωση στην αντίδραση του Κιμ Γιονγκ Ουν. «Κάποια στιγμή επρόκειτο να γυρίσουμε την Κλεοπάτρα, αλλά μετά έκαναν πλάκα στον [Κιμ Γιονγκ Ουν], εκείνος θύμωσε και εξόντωσε τους πάντες στην Columbia», δήλωσε. Πρόσθεσε ότι ο Ρόγκεν «το έκανε» και ότι ο ηγέτης θύμωσε και «κατέστρεψε την Κλεοπάτρα», επειδή, όπως είπε, δεν έχει αίσθηση του χιούμορ.
Η συνεργασία στο «The Studio»
Οι δηλώσεις δεν δείχνουν πραγματική έχθρα ανάμεσα στους δύο άνδρες. Ο Σκορσέζε έχει εμφανιστεί στο πρώτο επεισόδιο της βραβευμένης σειράς του Ρόγκεν «The Studio», όπου υποδύεται μια φανταστική εκδοχή του εαυτού του. Ο διευθυντής του στούντιο, Ματ Ρέμικ, τον προσλαμβάνει για να γυρίσει μια ταινία για το Kool-Aid.







